Starfield op PS5? Het hangt mogelijk af van deze game

News
maandag, 08 april 2024 om 15:30
sea of thievesf1707923043
Xbox kwam in februari met bijzonder nieuws: een aantal exclusives zou ook naar PS5 en Switch komen. Dat waren en op dat moment vier en Xbox-baas Phil Spencer zei meteen dat Starfield en Indiana Jones niet bij dat viertal hoorden. Inmiddels zijn er alleen geruchten dat Xbox overweegt om ook die games op termijn naar andere platforms te brengen.
Nu wordt beweerd dat veel afhangt van één specifieke game. Volgens Tom Warren van The Verge heeft Sea of Thieves een belangrijke rol in de beslissing over hoeveel Xbox-games er naar PS5 komen. De PlayStation-versie van die game verschijnt aan het einde van deze maand.
Het is nu al te merken dat Microsoft en Rare flink hun best doen voor de PS5-versie van Sea of Thieves. Zo kun je je saves van Xbox of PC meenemen naar deze versie en krijgen PS5-spelers hun eigen servers. Ook krijgt de game een niet te versmaden aantal trophies.

Sea of Thieves loopt nu al goed op PS5

Zelfs voordat veel daarvan bekend werd gemaakt, was al duidelijk dat Sea of Thieves waarschijnlijk een hit zou zijn op PlayStation. De game is namelijk al een tijdje een bestseller in de PlayStation Store. Het lijkt er dus op dat er een groot aantal spelers klaar staat om het ruime sop te kiezen op de PS5.
Als het klopt dat het succes van Sea of Thieves bepaalt of Xbox-games vaker naar PS5 komen, ziet de toekomst er dus mogelijk goed uit voor PlayStation-eigenaren die interesse hebben in Xbox-exclusives, of Bethesda-games missen.
Xbox zelf moet nog laten weten of er nog toekomstplannen zijn voor Xbox-games op andere consoles. Wel ziet het er naar uit dat er wat aankondigingen in de wacht staan voor de Xbox zelf. In juni is er naar verluidt een showcase met onder andere Avowed, Indiana Jones, Gears 6 en een nieuwe Call of Duty.