Squid Game was 10 jaar uitgesteld omdat 'het niet realistisch genoeg was'

News
woensdag, 06 oktober 2021 om 14:00
squidgame unit 106 35480 1f1633513695
Squid Game is één van de populairste series op dit moment, maar toch duurde het 10 jaar voordat de serie eindelijk op Netflix kwam. De serie was namelijk niet realistisch genoeg volgens uitgevers, waardoor de serie voor een lange tijd werd uitgesteld.
Hwang Dong-Hyuk is de regisseur en schrijver van de populaire serie. Hij begon met het schrijven van de scripts toen hij nog bij zijn moeder en oma woonde. Hij heeft het schrijven al snel op stop moeten zetten, omdat hij niet genoeg geld had om dit werkelijkheid te maken. Dong-Hyuk heeft zelfs gedwongen zijn laptop moeten verkopen voor geld. Hij kreeg het concept van Squid Game namelijk maar niet verkocht. Destijds vonden potentiële investeerders de serie veel te gewelddadig en niet realistisch genoeg. Dat vertelt de regisseur in een interview met The Wall Street Journal. Gelukkig bedacht Netflix zich twee jaar geleden dat dit toch wel realistisch kan zijn, maar de serie was hierdoor dus tien jaar lang uitgesteld.
In de serie Squid Game volgen we Seong Gi-hun, een man met veel schulden en een gokverslaving. Samen met 455 andere mensen neemt hij deel aan een competitie kinderspelletjes, waarmee er 45,6 biljoen Won gewonnen kan worden en de geldzorgen van de deelnemers zullen zijn opgelost. Er kleeft alleen wel een groot risico aan. Als je één van de spelletjes verliest, dan word je geëxecuteerd.

Squid Game en Hunger Games

De serie Squid Game is razend populair en je kan er niet meer omheen draaien op het internet. Hoewel investeerders de serie onrealistisch vonden, wasThe Hunger Games één van de populairste franchises in 2010. Sommige Squid Game fans beweren zelfs dat er een verband zit tussen Hunger Games en Squid Game. De serie wordt ook veel vergeleken met de films.
Op dit moment is Squid Game onderweg om de meest bekeken Netflix serie ooit te worden. De finale geeft ruimte voor een seizoen 2, maar het is nog niet bevestigd. Dong-Hyuk heeft in ieder geval zin om een tweede seizoen uit te werken.

Populair Nieuws