Sony trekt de stekker uit Twitter/X op PS5, PS4

News
dinsdag, 07 november 2023 om 10:00
playstation 5f1603819462
Als je iets leuks meemaakt in een game, kun je dat tegenwoordig makkelijk delen. De meeste consoles hebben een ingebouwde manier om een screenshot of video op te nemen en die snel op social media te gooien. Maar binnenkort kun je vanaf je PlayStation niet meer rechtstreeks iets op Twitter gooien.
Als je je Twitter-account hebt gelinkt aan je PlayStation, heb je daar binnenkort niet veel meer aan. De integratie van Twitter/X op PlayStation wordt namelijk beëindigd. Vanaf maandag 13 november kun je geen Tweets meer zien op PS4 en PS5 en niet op Twitter posten via je console. Een account linken is ook niet meer mogelijk.
Het is niet helemaal duidelijk waarom Sony dit besluit heeft genomen. Mogelijk heeft het te maken met één van de vroegste veranderingen die Elon Musk bij Twitter doorvoerde. Er hangt sinds begin dit jaar namelijk een flink kostenplaatje aan het soort Twitter-integratie dat PlayStation aanbiedt.
Als je evengoed clips en screenshots wil delen via Twitter, kan dat nog wel. Captures worden automatisch geüpload naar de PlayStation-app en vanaf daar kun je ze makkelijk op je telefoon opslaan om bij een Tweet in te sluiten. Maar dat zijn natuurlijk wel meer stappen dan met de huidige Twitter-integratie op console.

Ook Xbox stopte Twitter-integratie

Overigens is Sony niet de eerste die Twitter-integratie op consoles laat varen. Al in april werd het onmogelijk om Twitter rechtstreeks vanaf een Xbox-console te gebruiken. Vermoedelijk vond ook Microsoft deze feature te duur worden.

Populair Nieuws