Saints Row studio sluit per direct de deuren

News
vrijdag, 01 september 2023 om 11:30
saints row 2022 4f1661080433
Gamestudio Volition, bekend van onder andere Saints Row, is gesloten. Dat is onderdeel van een herstructurering van moederbedrijf Embracer. Volition heeft 30 jaar bestaan.
Embracer Group heeft besloten om Volition te sluiten. De Studio werd in 1993 opgericht als Parallax Software, maar al na een paar jaar veranderde die naam in Volition. In de beginjaren was de studio bekend van de Descent-reeks. Later beleefde hij ook succes met Red Faction en Saints Row.
Via LinkedIn laat de studio weten dat Embracer de “moeilijke beslissing” heeft genomen om Volition te sluiten. In juni kwam Embracer al met een plan om zichzelf te herstructureren, in de hoop zichzelf te versterken en een leidende positie te houden in de game-industrie. Volition laat weten werknemers te helpen met het vinden van ander werk.

Saints Row reboot van Volition viel tegen

Het is niet bekend waarom Embracer er specifiek voor heeft gekozen om Volition te sluiten. Het kan zijn dat het te maken heeft gehad met de Saints Row reboot. Dit is de enige game die Volition heeft uitgebracht in de tijd dat de studio onder Embracer viel en de game viel nogal tegen. Agents of Mayhem, de vorige game van Volition werd ook niet bijzonder warm onthaald.
Het is niet bekend of er plannen zijn om de franchises van Volition onder te brengen bij andere studio’s. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Embracer er happig op is om meteen een nieuwe poging te wagen met Saints Row. Maar het is niet uitgesloten dat we die reeks, of een andere van Volition ooit bij een andere studio terugzien.