Lewis Hamilton tekent contractverlenging bij Mercedes

News
vrijdag, 01 september 2023 om 11:00
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
De toekomst van Lewis Hamilton in de Formule 1 is eindelijk duidelijk. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een contractverlenging getekend bij Mercedes, evenals teamgenoot George Russell.
Met het einde van een contract in zicht voor een coureur, gaan er al snel speculaties rond. Helemaal bij een high profile coureur als Lewis Hamilton. Het leek een logische optie voor Mercedes om de zevenvoudig wereldkampioen langer aan zich te binden, maar er kwam maar geen contractverlenging.
De kogel is nu alleen eindelijk door de kerk. Mercedes heeft bekendgemaakt dat Lewis Hamilton een contractverlenging heeft getekend tot het einde van 2025. Daarmee blijft hij nog twee jaar langer de teamgenoot van George Russell, want ook de jonge Brit heeft een nieuw contract getekend met dezelfde einddatum.
In een reactie laat Hamilton weten dat hij nooit nagedacht heeft om een punt te zetten achter zijn F1-carrière.

“We hebben samen een ongelooflijke reis gemaakt. Twijfelde ik om door te gaan? Nee! Het is een zware sport, maar je stopt je geest en energie erin om het beste uit jezelf te halen. Ik geloof echt dat we met dit team nog meer wereldkampioenschappen kunnen winnen.”

Overstap in 2026?

Het contract van de Mercedes coureurs loopt daarmee precies tot het einde van de huidige era in de Formule 1. Vanaf 2026 gaan de teams namelijk rijden met compleet aangepaste motoren, wat de verhoudingen in de sport opnieuw flink kan laten veranderen.
Het is dus mogelijk dat Hamilton tegen die tijd besluit om op een ander paard te wedden. Hij is op dat moment wel 40 jaar oud, maar Fernando Alonso heeft laten zien dat dat geen obstakel hoeft te zijn.

Populair Nieuws