PS Vita en PS3 winkels gaan voorgoed sluiten

News
dinsdag, 23 maart 2021 om 14:00
sony ps vita stopt met productie en luidt het einde in van de handheld 147493f1616488547
PS Vita, Playstation Portable en PS3 winkels gaan binnenkort voorgoed de deuren sluiten. Alhoewel de echte bekendmaking eind deze maand komt, is het vrijwel zeker dat de verouderde Playstation winkels vanaf juli gaan sluiten. Waarom is dit besloten?
De PSP’s (Playstation Portables) en de PS3 winkels gaan vanaf 2 juli 2021 sluiten. PS Vita winkels blijven nog ietsjes langer open tot een maand later, 27 augustus.

Waarom sluiten de PS Vita en PS3 winkels?

Zodra deze Playstation winkels gesloten zijn, kun je geen digitale games meer kopen voor de PS Vita, PSP en de PS3. De PS3 is in 2006 uitgekomen en heeft meer dan 87 miljoen consoles verkocht tot aan 4 jaar geleden, toen de productie van de console stopte. De PSP verkocht ook razend veel consoles, maar liefst 81 miljoen sinds de release in 2005. De PS Vita verkoop daarentegen verliep niet zo goed. Deze kwam uit in 2011 en heeft alleen maar 10-15 miljoen consoles verkocht.
Dit zijn dan ook voornamelijk de redenen dat deze winkels gaan sluiten. Doordat de verkoop voor de PS3 vier jaar geleden stopte en de PS Vita niet goed verkocht en de verkoop in Nederland in 2016 stopte, is het ook niet gek om te bedenken dat deze winkels gaan sluiten. Er is geen goede reden meer voor gamers om deze consoles te kopen, aangezien er geen nieuwe games worden uitgebracht op de consoles. Je kan nu alleen nog, tot de sluiting van de winkels, oudere games kopen die je na de permanente sluiting niet meer kan kopen.
screenshot 2019 12 02 at 135903f1582128996

Prijzen schieten omhoog

Aangezien de verkoop van de PS3, PS Vita, de PSP en de games voor die consoles niet snel meer gekocht kunnen worden, gaan de prijzen van de consoles en games omhoog schieten. De games worden met de tijd steeds exclusiever doordat je ze niet snel kunt kopen, waardoor het voor veel geld verkocht kan worden.
Het is dan ook handig dat je, als je er nog interesse in hebt, zo snel mogelijk een game koopt voor één van deze consoles. Zodra de verkoop stopt, schieten de prijzen omhoog en lukt het niet meer zo snel om goedkoop een game te scoren voor bijvoorbeeld de PS3.

Populair Nieuws

Laatste Reacties