Pokémon GO maker komt met Marvel game

News
maandag, 12 september 2022 om 17:00
nianticlogo horizontal blackf1623679145
Niantic, de maker van Pokémon GO heeft een nieuwe licentie om mee aan de slag te gaan. Dit keer gaat het niet om een klassieke videogame, maar populaire superhelden. De ontwikkelaar gaat namelijk met Marvel in zee.
Niantic heeft Marvel World of Heroes aangekondigd. Het is een mobile game die, zoals we gewend zijn van het bedrijf, gebruik maakt van augmented reality. De onthullingstrailer doet dan ook vermoeden dat dit net als Pokémon GO een game is waarvoor je naar buiten moet om er optimaal van te genieten.
In de game kunnen spelers samen met hun vrienden en bekende superhelden van Marvel de strijd aan gaan mete superschurken en andere dreigingen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is momenteel niet bekend, aangezien de trailer geen beelden van de game toont. Niantic beweert dat dit de eerste Marvel-game is waarin spelers hun eigen unieke held kunnen worden.
Er is nog geen releasedatum voor de game, maar hij moet ergens in 2023 verschijnen. Het is kan zijn dat je een poosje niets hoort van de game, waarna hij plotseling beschikbaar is. Dat wil nog wel eens gebeuren met mobile games.

Niantic op weg naar Pokémon GO-achtig succes?

Het is niet de eerste keer dat Niantic een Pokémon GO-achtige game heeft gemaakt, maar met bijvoorbeeld Harry Potter Wizards Unite wist de ontwikkelaar het succes niet te herhalen. Die game kwam uit in 2019, dus de pandemie zal er niet bij geholpen hebben. Marvel heeft bovendien geen last van alle negatieve pers die rondom J.K. Rowling is ontstaan, dus World of Heroes heeft een sterkere uitgangspositie.

Populair Nieuws