'PlayStation ziet Xbox Game Pass niet als dreiging'

News
dinsdag, 27 december 2022 om 10:00
xbox x vs ps5f1596710136
Xbox Game Pass is één van de grootste redenen voor veel gamers om een Xbox in huis te halen. Toch ziet Jim Ryan, de CEO van PlayStation, de dienst naar verluidt niet als serieuze dreiging.
De PlayStation 5 doet het erg goed qua verkopen. De next-gen console is ruim twee jaar na release nog steeds bijna niet te krijgen, al hebben de tekorten van semi-conductor chips daar natuurlijk ook niet bij meegeholpen.
Het succes van de PS5 zorgt in ieder geval voor veel vertrouwen bij CEO Jim Ryan. De topman van PlayStation zou volgens Insider Gaming namelijk een aantal opmerkelijke uitspraken hebben gedaan tijdens een vragensessie voor werknemers. Zo ziet Ryan onder andere Xbox Game Pass niet als een bedreiging voor PlayStation.

“In twee jaar tijd hebben wij meer PlayStation 5 consoles verkocht dan dat zij Xbox Game Pass-abonnees hebben verworven. En zij doen het al voor 6 a 7 jaar!”

Meer PlayStation Plus-abonnees

Volgens Ryan is PlayStation Plus ook veel succesvoller dan de tegenhanger van Microsoft. Zo heeft PS Plus bijna 50 miljoen abonnees, terwijl Game Pass ‘in de lage twintigers’ zit volgens Ryan. Sinds de lancering van het nieuwe PlayStation Plus zijn het aantal Plus-abonnees juist wel gedaald.
De uitspraken zijn voornamelijk opmerkelijk omdat Sony de laatste tijd hard haar best heeft gedaan om Microsoft als een grote concurrent af te schilderen in de kwestie rondom Activision Blizzard. Intern wordt er naar verluidt dus een heel ander verhaal gepresenteerd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties