Organisatie bevestigt dat E3 2023 terugkeert in oude vorm

News
woensdag, 08 juni 2022 om 9:30
e3 overzicht 111501f1586358814
Rond deze periode kunnen we elk jaar genieten van de E3, maar dit jaar is de grootste gamebeurs ter wereld afgelast. De organisatie bevestigt dat de show, in oude vorm, in 2023 gewoon weer zal terugkeren.
Hoewel het lange tijd de vraag was of de E3 dit jaar weer fysiek gehouden kon worden, was de verwachting wel dat er sowieso een digitale show zou komen. In april heeft de organisatie alleen bekendgemaakt dat de fysieke én digitale E3 van 2022 werd afgelast.
Destijds liet de ESA, de Entertainment Software Association, al weten dat het plan was om de E3 in 2023 weer terug te laten keren. Tegenover de Washington Post bevestigt ESA-directeur Stanley Pierre-Louis dat nu opnieuw.
Volgens Pierre-Louis houden mensen niet alleen van digitale evenementen, maar is er ook behoefte voor mensen om bijeen te komen. Op de E3 zouden bezoekers 'contact kunnen leggen, elkaar kunnen zien en praten over wat games geweldig maken'.

Alles of niets voor E3 in 2023?

De ESA bevestigt dus dat de E3 in oude vorm, met een fysieke beurs, zal terugkeren volgend jaar. De organisatie zei eerder wel dat het een 'vernieuwde E3-ervaring' zal worden. De vraag is alleen hoeveel uitgevers en ontwikkelaars aanwezig zullen zijn op de nieuwe E3. Veel partijen haken de laatste jaren namelijk al af en organiseren hun eigen shows en voor kleine uitgevers en studio's zijn de kosten naar verluidt te hoog om hun titels te tonen op de showvloer.
Ondanks dat de E3 niet doorgaat, zullen er deze week wel meerdere showcases gehouden worden. Op 9 juni gaat namelijk de Summer Game Fest van start en zondag 12 juni wordt de Xbox & Bethesda Games Showcase gehouden.