'Nintendo gaat recordjaar tegemoet met Nintendo Switch game sales'

News
woensdag, 17 maart 2021 om 11:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Afgelopen jaar is voor veel bedrijven een drama geweest door het coronavirus, maar dat kan niet gezegd worden van Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft enorm veel verdiend in 2020, maar volgens partners gaat Nintendo een recordjaar tegemoet met Nintendo Switch game sales.
In de week dat veel landen voor de eerste keer in lockdown gingen, kwam toevallig Nintendo net met de release van Animal Crossing: New Horizons. De game werd vervolgens dé hit van het jaar, want even ontspannen op een kleurrijk, onbewoond eiland is de ideale manier om even alle stress van de echte wereld te vergeten. Samen met de enorme verkopen van de Nintendo Switch, zorgt het succes voor een extreem goed fiscaal jaar voor Nintendo dat deze maand afloopt.
Investeerders voorspellen dat het Japanse bedrijf dit jaar een stuk minder sales kan bewerkstelligen, omdat het huidige fiscale jaar een uitzondering was voor Nintendo. Zij denken dan ook dat Nintendo niet voorbij de 205 miljoen software verkopen zal komen. Partners en leveranciers denken alleen dat de uitgever een recordjaar zal draaien met maar liefst 250 miljoen software sales. Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg.

Wat gaat de Nintendo Switch Pro doen?

Naast het verkopen van de games voor de Nintendo Switch, kan Nintendo mogelijk ook flink profiteren van een nieuwe versie van hun console: de Nintendo Switch Pro. Toch denkt Matthew Kanterman van Bloomberg Intelligence niet dat de hardware verkopen overtroffen zullen worden in vergelijking met vorig jaar. Dat komt volgens de analist omdat er te weinig informatie is over aankomende games voor de Nintendo Switch. Welke topgames er voor de console dit jaar gaan uitkomen, dat is namelijk nog één groot vraagteken.

Populair Nieuws