‘Nieuwe The Witcher game krijgt multiplayer’

News
woensdag, 01 februari 2023 om 19:00
the witcher 3 geralt sirensf1618586658
The Witcher mag een uitblinker in zijn genre genoemd worden. Wie een single-player avontuur wil beleven kan bijzonder goed terecht bij The Witcher 3. Multiplayer hoef je niet te verwachten van de franchise, maar dat kon nog wel eens veranderen.
Vorig jaar kondigde CD Projekt RED meerdere nieuwe The Witcher games aan. Daarbij ging veel aandacht uit naar The Witcher 4 (Project Polaris) en de remake van de eerste game. Maar er is nog een project, Sirius, waar we vrij weinig van weten.
Een interessant detail dat nu naar buiten is gekomen is dat de game mogelijk multiplayer krijgt. Dat blijkt uit een vacature van The Molasses Flood, de studio die Project Sirius maakt. Er wordt namelijk gezocht naar een multiplayer designer die ervaring heeft met co-op multiplayer design.
Deze designer zal werken aan game modi, progressie en social systems. Alles wijst er dan ook op dat de nieuwe The Witcher game co-op zal hebben, waarvoor ook in-game features nodig zijn om bijvoorbeeld met elkaar te communiceren. Mogelijk de multiplayer ook gevolgen voor het verhaal, want er wordt ook gezocht naar een Narrative Director die ervaring heeft met vertakkende en non-lineaire verhalen.

Wanneer verschijnt een nieuwe The Witcher?

Het zal helaas nog wel even duren voor er een nieuwe The Witcher game verschijnt. Hoewel er meerder projecten in ontwikkeling zijn, zijn veel daarvan nog in een vroeg stadium en bovendien ambitieus. Zelfs de remake van The Witcher is complexer dan je zou denken, want de game wordt omgebouwd tot een volledig open-world ervaring.