Nieuwe Marvel film nu te kijken op Disney+

News
vrijdag, 07 oktober 2022 om 12:30
marvelf1667037119
De huidige fase van het MCU is aan het afronden, maar we hebben nog een paar projecten te gaan voor het zover is. Black Panther: Wakanda Forever is de volgende grote bioscoopfilm, maar op Disney+ is nu ook een film te zien. Vandaag verschijnt namelijk Werewolf by Night.
In oktober zien we meestal een iets hoger horror-gehalte dan in de rest van het jaar. Ook Marvel kiest er voor om eens te experimenteren met het genre in de nieuwe special/film Werewolf by Night. Deze brengt een verhaal over Jack Russell, een weerwolf die zijn krachten inzet als superheld.
Werewolf By Night is een opvallend onderdeel van het MCU, bijvoorbeeld door in zwart-wit te zijn. Ook de lengte is bijzonder: het gaat om een losstaande special van 50 minuten. Het is wat aan de korte kant voor een film, maar is ook geen eerste aflevering van een serie. Marvel zelf noemt het een Marvel Studios Special Presentation, maar dat is dan weer een hele mond vol.
Ook is Werewolf by Night het regiedebuut van Michael Giacchino. Hem kennen we vooral als componist van onder andere The Incredibles, Up, Rogue One en de Tom Holland Spider-Man trilogie. Ook de muziek in Werewolf by Night is van zijn hand.

Hoe is de ontvangst van Werewolf by Night?

Tot dusver wordt de nieuwe special van Marvel ook nog eens goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort hij bijvoorbeeld bij zowel de critici als het publiek boven de 90 procent en op IMDb heeft hij een gemiddeld cijfer van 9,8. Giacchino’s regie wordt alom geprezen.