NieR Automata krijgt vier jaar na release eindelijk patch op Steam

News
dinsdag, 13 april 2021 om 17:00
nier automata review werpt de samenwerking zijn vruchten af 107051f1618325238
NieR Automata werd in 2017 door velen gezien als de beste game van het jaar, maar de PC versie die op Steam verscheen was niet in opperbeste staat. Na de release op de Xbox Game Pass krijgt die versie nu eindelijk een update.
Ondanks de problemen die de PC versie van NieR Automata op Steam kent, kreeg de game alsnog lovende kritieken dankzij de geweldige gameplay, het verhaal en de geliefde karakters. Daar is sinds kort alleen verandering in gekomen met een review bombing van de titel op Steam.
De reden daarvoor is de nieuwe PC versie die is uitgekomen op de Xbox Game Pass. De zogeheten Become as Gods Edition kent namelijk een stuk minder technische problemen en heeft een hele reeks aan andere verbeteringen, zoals een HDR, 4K UI en textures, ondersteuning voor FidelityFX en een stabielere framerate. Het lijkt erop dat Square Enix heeft geluisterd naar de kritiek, want via het officiële Twitter-kanaal van NieR Automata wordt nu gemeld dat de Steam versie vier jaar na release eindelijk een upgrade patch krijgt. Of het dezelfde variant als op de Xbox Game Pass wordt is niet bekend.

NieR Automata werd verrassende GotY

Voordat NieR Automata uitkwam in 2017, stond de titel niet bij veel mensen op de radar. Het eerste deel in serie werd namelijk niet zo goed ontvangen, ondanks dat de game door het unieke verhaal wel een cult following kreeg. Door de samenwerking met ontwikkelaar PlatinumGames verraste het tweede deel, NieR Automata, alleen vriend en vijand. Door een unieke mix van gameplay-elementen, gecombineerd met een ijzersterk verhaal en mysterieuze wereld werd de game door velen uitgeroepen tot Game of the Year. In onze review kreeg NieR Automata een prachtige 9.5.