Netflix komt met nog meer spatial audio voor films en series

News
woensdag, 01 februari 2023 om 21:00
netflix tvf1672401228
Netflix heeft een tijdje geleden spatial audio toegevoegd aan verschillende films en series. Dat aanbod wordt nu flink uitgebreid voor Premium-leden met de hulp van het bekende audiobedrijf Sennheiser.
Vanaf vandaag kunnen leden met een Netflix Premium-abonnement met een stereosysteem immersieve audio ervaren op meer dan 700 titels. Netflix ruimtelijke audio wordt ondersteund door Sennheisers AMBEO 2-Channel Spatial Audio-technologie.
Deze Sennheiser-technologie werd in partnership met Netflix ontwikkeld en biedt een immersieve ervaring via stereoluidsprekers, met respect voor de creatieve intenties van de originele surround- of immersieve mix. Netflix-leden hebben geen bijkomende hardware nodig om dit nieuwe voordeel te ervaren.
Naast content die gemixt is voor Dolby Atmos zal Netflix’ ruimtelijke audio-catalogus ook niet-Atmos surroundcontent omvatten. “Een gloednieuwe feature is dat de AMBEO 2-Channel Spatial Audio-renderer nu ook surroundmixen kan verwerken, waarmee enorme catalogi met content die in deze formaten beschikbaar is nu opengaat”, vertelt Renato Pellegrini, de manager van Pro Labs.

Welke films en series krijgen spatial audio?

Leden met een Netflix Premium-abonnement kunnen AMBEO 2-Channel Spatial Audio op honderden van de populaire titels op Netflix ervaren, waaronder Stranger Things, The Watcher, Wednesday en Knives Out: Glass Onion. Netflix zal daar nog toekomstige titels aan toevoegen, zoals You, Your Place or Mine, en Luther: The Fallen Sun.
Voor een actuele lijst van de content die beschikbaar is in ruimtelijke audio kan je zoeken op 'Spatial Audio' in de Netflix-app. Anderzijds kan je ook letten op het nieuwe ‘Netflix ruimtelijke audio’-embleem.

Populair Nieuws

Laatste Reacties