LEGO kondigt nieuwste game-samenwerking aan

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 17:00
2022 07 19 lego atari 2600f1658240392
LEGO komt steeds vaker met game-samenwerkingen. Het beroemde speelgoedmerk maakte natuurlijk al tijden games, maar sinds een paar jaar zijn er ook steeds meer LEGO-sets in het thema van games. De nieuwste samenwerking zal vooral voor de retro-enthousiastelingen interessant zijn.
Tegenwoordig zijn het Nintendo, Sony en Microsoft die de console-markt domineren, maar vroeger hadden er nog heel wat andere bedrijven een serieus marktaandeel. Een beroemde console is bijvoorbeeld de Atari 2600. Om de vijftigste verjaardag van Atari te vieren wordt deze nu in LEGO-vorm uitgebracht.
De set bestaat uit 2532 stukjes en beeldt de console uit, samen met een bijbehorende joystick. Daarnaast zijn er ook drie game-cartridges nagebouwd, namelijk Asteroids, Adventure en Centipede. Deze passen bovendien daadwerkelijk in de console.
Verder worden de drie bovengenoemde games uitgebeeld in kleine diorama’s en is er een tafereeltje van een gamend kind in de console verstopt. Het geheel moet 239,99 euro gaan kosten. Wie nu al niet kan wachten om deze LEGO-console te bouwen hoeft niet lang te wachte, want de set verschijnt al snel, namelijk op 1 augustus.

Niet alleen Atari 2600 op komst

LEGO houdt het dit jaar niet bij de Atari als het op gamen aankomt. Eerder verscheen al de Tallneck uit Horizon Forbidden West en in oktober verschijnt een LEGO-model van Bowser uit Super Mario. De Atari 2600 is bovendien de tweede console die LEGO namaakt, nadat het eerder met de NES kwam.