LEGO maakt line-up voor Star Wars-dag compleet

News
maandag, 15 april 2024 om 19:00
We zitten alweer op de helft van april, dus 4 mei staat praktisch voor de deur. Voor Star Wars-fans is dat altijd een mooie dag, mede dankzij de vele LEGO-sets die rond die tijd verschijnen. We hadden al een aardig beeld van wat er dit jaar zou komen, maar de line-up is nu compleet.
LEGO heeft namelijk de eerste Ultimate Collector Series (UCS) set van het jaar bekendgemaakt. UCS-sets zijn een stuk groter dan wat je normaal gesproken als speelset koopt en zijn daarmee meestal een stuk gedetailleerder. Vorig jaar werd de welbekende X-Wing Starfighter voor May the Fourth als UCS-model uitgebracht. Dit jaar is gekozen voor een schip van het Empire.
Het gaat namelijk om de TIE Interceptor, een extra wendbare TIE Fighter-variant met gevorkte vleugels. De Interceptor is in de films niet zo heel vaak te zien, vergeleken met de standaard TIE Fighter, maar komt af en toe voorbij in de Battle of Endor. Hij was ook te zien in The Mandalorian (de laatste Interceptor-speelset was gebundeld met een Mandalorian Fang Fighter).
De nieuwe Interceptor telt 1931 steentjes en is daarmee zeker geen kleine jongen. Hij is vanaf 4 mei beschikbaar voor 229,99 euro, maar grote fans kunnen hem al eerder bestellen. LEGO Insiders kunnen hun bestelling namelijk al plaatsen op 1 mei.

Grote LEGO Star Wars-actie voor May the Fourth

Op 1 mei gaat ook de grote LEGO.com May the Fourth actie van dit jaar van start. Vanaf die dag kun je, tot en met 5 mei, veel kortingen op LEGO Star Wars-sets verwachten. Bovendien verdien je dubbele punten met Star Wars-aankopen. Ook krijg je bij besteding van bepaalde bedragen een kleine bonus.
De grote Gift With Purchase van dit jaar is Trade Federation Troop Carrier, zoals te zien in The Phantom Menace. Die film wordt dit jaar 25, dus het lijkt terecht dat hij extra aandacht krijgt tijdens May the Fourth. Je krijgt deze set bij besteding van 160 euro of meer aan Star Wars-LEGO tijdens de May the Fourth-actie, maar alleen zolang de voorraad strekt.

Populair Nieuws