Iron Man keert nooit meer terug in het MCU

News
maandag, 04 december 2023 om 14:30
2022 10 19 iron man avengers endgamef1699625120
Kevin Feige, de drijvende kracht achter Marvel Studios, heeft verklaard dat de dood van Iron Man in Avengers: Endgame niet wordt teruggedraaid. Robert Downey Jr. zou het bovendien niet meer willen doen.
Vijftien jaar zijn verstreken sinds Downey Jr. voor het eerst het iconsiche harnas aantrok voor de film Iron Man uit 2008. Ook zijn er alweer vier jaar voorbij sinds Tony Stark een heldhaftige dood stierf in Avengers Endgame. Nu gaan er alleen geruchten dat Marvel alle originele Avengers, inclusief Iron Man, terug wil brengen.
Maar in een Vanity Fair-artikel over Robert Downey Jr. laat Marvel-baas Kevin Feige weten dat de dood van Iron Man niet ongedaan wordt gemaakt. Feige benadrukt dat Marvel vasthoudt aan het zorgvuldig opgebouwde moment van Iron Man's dood en daar niet op terugkomt.

Ook geen multiverse Iron Man van Robert Downey Jr.

De mogelijkheid van een terugkeer uit een alternatieve tijdlijn lijkt ook onwaarschijnlijk. Downey Jr. wilde na het opnemen van zijn sterfscène in Endgame het liefst niet meer terugkomen voor reshoots. Dat deed hij toch, met tegenzin. Joe Russo, mederegisseur van Endgame, laat weten dat ze de acteur destijds beloofden dat dat de laatste keer zou zijn dat hij Iron Man moest zijn.
Hoewel Iron Man definitief afwezig lijkt, betekent dit niet dat andere geliefde personages niet kunnen terugkeren. Er blijven geruchten hangen over een mogelijke terugkeer van acteurs zoals Chris Evans als Captain America of Scarlett Johansson als Black Widow. Er is alleen nog geen bevestiging van deze mogelijkheden.
Kevin Feige staat dus vast in zijn belofte dat Iron Man dood blijft, ongeacht de aanhoudende geruchten. Robert Downey Jr. lijkt zijn rol volledig te hebben afgesloten, wat de hoop op een terugkeer van Iron Man in de MCU verder doet vervagen, als we ervan uitgaan dat Varianten van Tony Stark nooit door iemand anders dan Downey Jr. gespeeld zouden worden.