Hideo Kojima keert terug naar spionage met nieuwe game

News
donderdag, 01 februari 2024 om 11:00
Hideo Kojima is een grote naam geworden met stealth-games in de vorm van Metal Gear Solid. Die franchise heeft hij achter zich moeten laten na zijn vertrek bij Konami, maar nu keert de game-maker terug naar een spionage-game. Dat onthulde hij samen met PlayStation in de nieuwste State of Play.
Bij de afgelopen State of Play had Kojima Productions meer te bieden dan alleen Death Stranding 2. Samen met PlayStation Studios-baas Hermen Hulst onthulde hij namelijk ook een gloednieuwe IP. Het gaat om een “actie spionage game voor de volgende generatie”.
De werktitel van deze game is Physint, maar het gaat nog wel even duren voor we er meer van zien. Want hoewel de voorbereidingen voor de game zijn begonnen, gaat de productie pas van start wanneer Death Stranding 2 is afgerond. Die game verschijnt pas in 2025, dus Physint komt niet heel snel.
Zoals vaker bij Kojima-games wordt ook beloofd dat de game barrières overstijgt. Daarmee wordt bedoeld dat de game niet alleen een game is, maar tegelijk ook een film is. Dat is ook één van de redenen dat Kojima deze game met Sony maakt: dat bedrijf zit namelijk naast games ook in film en muziek.

Physint brengt 40 jaar Kojima samen

Kojima is natuurlijk door Metal Gear Solid al bekend met stealth- en spionage-games. Vandaar ook dat hij Physint ziet als het samenkomen van al zijn ervaring als game-maker. Hij zit nu 40 jaar in het vak en dat wordt met Physint gevierd.

Populair Nieuws