HBO werkt nu al aan House of the Dragon seizoen 3 en 4

News
donderdag, 07 december 2023 om 12:30
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
Het tweede seizoen van House of the Dragon staat gepland komend jaar, maar daar zal de show niet stoppen. Volgens George R.R. Martin werkt HBO nu namelijk al aan seizoen 3 en 4 van de serie.
Sinds het einde van Game of Thrones zijn er veel projecten geopperd om de franchise uit te breiden, maar tot nu toe is er slechts één spin-off echt werkelijkheid geworden: House of the Dragon. Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van de prequel serie en het duurde niet lang voordat er groen licht werd gegeven voor seizoen 2.
George R.R. Martin, de schrijver van A Song of Ice and Fire, is recent op reis geweest naar Londen. Niet alleen om zaken te bespreken met zijn uitgever, maar ook om om tafel te zitten met de showrunner van House of the Dragon en de set te bezoeken. In een blogpost laat Martin weten dat hij de eerste twee afleveringen heeft gezien van seizoen 2, waar hij erg van onder de indruk was.
De schrijver is natuurlijk niet erg objectief, wat hij zelf ook benadrukt, maar in zijn blogpost laat hij iets heel interessants weten. Hij heeft namelijk met showrunner Ryan Condal en zijn schrijversteam het verhaal voor het derde en vierde seizoen van House of the Dragon besproken. Er wordt dus al gewerkt aan de nieuwe seizoenen, terwijl die nog niet officieel bevestigd zijn door HBO.

Korter seizoen voor House of the Dragon

Het nieuwe seizoen van House of the Dragon moet in de zomer van 2024 uitkomen en fans zijn ook getrakteerd op een nieuwe trailer. Seizoen 2 wordt alleen wel korter dan het eerste seizoen, met slechts acht afleveringen. Condal hint er alleen wel naar dat de eerste en laatste aflevering van het seizoen mogelijk een stuk langer zijn dan het gebruikelijke uur.