GTA 6 is helemaal niet te woke volgens acteur

News
maandag, 08 januari 2024 om 16:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Veel mensen kijken sinds de release van de GTA 6 trailer meer uit naar de game dan ooit. Maar er zijn ook klachten dat de game te woke is, aangezien de hoofdrol dit keer voor een vrouw is weggelegd. Maar dat soort klachten zijn onzin, volgens GTA 5-acteur Ned Luke.
GTA is weer een groot gespreksonderwerp en Ned Luke, die Michael De Santa speelde in GTA 5, heeft al een aantal keer van zich laten horen. Onlangs ging hij ook in gesprek met IGN, waarbij ter sprake kwam dat sommige GTA-spelers vinden dat Rockstar “woke” is geworden door Lucia te introduceren als speelbaar personage. Luke kan zich niet vinden in die beschuldigingen.
De acteur is erg enthousiast over Lucia en vindt dat ze er geweldig uitziet in de trailer. Mensen die het “woke” vinden (en dat een negatief punt vinden) zijn wat Luke betreft “clowns”. Hij wijst er bijvoorbeeld op dat GTA 1 en 2 ook al vrouwelijke protagonisten hadden. Ook andere games, die weliswaar een kleiner publiek trekken dan bij GTA 6 verwacht wordt, hebben al jaren populaire vrouwelijke personages.
Toch is het volgens Ned Luke geen onbelangrijke ontwikkeling dat de protagonist van GTA 6 een vrouw is. Feit blijft dat GTA 1 en 2 lang geleden verschenen en heel anders waren dan de games vanaf GTA 3 en verder. De GTA-reeks zoals we hem nu kennen heeft nog geen vrouwelijke hoofdpersoon gehad.

Wanneer is de release van GTA 6?

Overigens hebben we nog maar weinig gezien van Lucia. De eerste trailer is niet bijzonder lang. De game moet in 2025 uitkomen, dus in het komende jaar zien we mogelijk stukje bij beetje wat meer beelden uit de game.

Populair Nieuws