Game of Thrones spin-off series gaan toch niet door

News
vrijdag, 30 december 2022 om 9:30
game of thrones kit haringtonf1632215529
De laatste tijd zijn er veel veranderingen bij HBO Max door de fusie met Discovery. Dat heeft ook gevolgen voor de Game of Thrones spin-off series.
Game of Thrones is ten einde gekomen in 2019 na acht seizoenen. Maar HBO is nog lang niet klaar met de wereld van Westeros. Zo hebben we dit jaar al House of the Dragon voorbij zien komen, maar er liggen plannen voor nog veel meer spin-off series klaar.
Ten minste, die lagen klaar. George R.R. Martin laat op zijn blog namelijk weten dat de toekomst van de series niet meer zeker zijn. Sterker nog, er zijn een aantal projecten op de plank gezet volgens de auteur.

“Ik werk weer aan een aantal shows die we ontwikkelen samen met HBO. Sommige daarvan gaan sneller dan anderen, zoals altijd het geval is met dit soort dingen. Geen enkele van de series hebben nog groen licht gekregen, maar misschien binnenkort… Een paar zijn op de plank gezet, maar ik zou nog niet zeggen dat ze dood zijn. All veranderingen bij HBO hebben duidelijk impact op ons.”

Geld besparen bij HBO Max

George R.R. Martin refereert naar de fusie tussen HBO en Discovery. Daarmee gaan ook de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samen. Je zou daardoor juist nog meer series verwachten, maar dat is niet helemaal het geval.
Om kosten te besparen zijn de laatste tijd veel series weggehaald bij HBO Max of worden in de nabije toekomst geschrapt. Zo zal straks ook Westworld niet meer te zien zijn bij de streamingdienst, terwijl het juist een originele serie is van HBO. Het is dus nog maar de vraag hoeveel Game of Thrones spin-offs we gaan krijgen, hoewel seizoen 2 van House of the Dragon wel al is bevestigd.