Fortnite dankzij Microsoft weer speelbaar op iPhone

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 9:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Dankzij een nieuwe samenwerking tussen Epic Games en Microsoft is het vanaf nu weer mogelijk om Fortnite gratis op alle mobiele apparaten te spelen. De game is nu namelijk gratis te streamen via Xbox Cloud Gaming.
Xbox heeft laten weten dat Microsoft een samenwerking met Epic Games, de maker van Fortnite, is aangegaan om de game weer speelbaar te maken op alle mobiele apparaten. Dit is mogelijk door Xbox Cloud Gaming waarbij games gestreamd worden en het dus niet nodig is om ze te downloaden. Hieraan zitten geen extra kosten verbonden en is er alleen maar een Microsoft account en een apparaat met wifi en een browser nodig - dus je kan eindelijk weer Fortnite spelen op een iPhone!
Microsoft heeft ook een goede reden om Fortnite beschikbaar te maken via Xbox Cloud Gaming. Ze laten namelijk weten dat het belangrijk is dat er meer gratis games beschikbaar worden op de service. Xbox begint dus met Fortnite en is van plan daarna nog meer populaire gratis games toe te voegen aan Cloud Gaming.
Om Fortnite via Xbox Cloud Gaming te spelen, moet je op een browser naar de website xbox.com/play gaan. Hier moet je inloggen met je Microsoft account en de instructies op het scherm volgen. Daarna is het mogelijk om in te loggen met een al bestaande Epic Games account waar alle progressie opstaat. Hierdoor kan je op elk apparaat met hetzelfde account spelen en dus alle voortgangen behouden.

Strijd tussen Fortnite en Apple

Door deze nieuwe manier van het spelen van Fortnite op mobiele apparaten, wordt de App Store van Apple omzeilt. Ongeveer twee jaar geleden is de game namelijk van de App Store afgehaald. Dit kwam doordat Epic Games een eigen betaalmethode aan Fortnite had toegevoegd, waardoor ze de 30 procent commissie kosten die Apple rekent over alle aankopen in de App Store, konden omzeilen. Apple was het hier niet mee eens en deze botsing tussen de twee bedrijven heeft ook geleid tot een rechtszaak. Maar nu is de game dus weer te spelen op de iPhone en iPad.