Bijzonder toernooi met F1-coureurs live op Netflix

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 10:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Vrijwel het gehele aanbod van Netflix bestaat uit vooraf opgenomen films en series. Maar het bedrijf experimenteert dit jaar ook met live uitzendingen. Binnenkort is er voor het eerst live sport op de streamingdienst te zien.
Sinds afgelopen voorjaar probeert Netflix het één en ander live uit te zenden. Er werd bijvoorbeeld een stand-up comedy show uitgezonden en later was er een Love is Blind reünie, die geplaagd werd door problemen. Desondanks blijftde streamingdienst volhouden: de volgende live-uitzending staat voor 15 november op het programma.
Het gaat om een sporttoernooi met F1-coureurs, maar wie hoopt op een spannende race heeft pech. De coureurs gaan namelijk golfen, samen met professionele golfers, zoals een paar maanden terug al uitlekte. Het toernooi heet de Netflix Cup en wordt uitgezonden om 0.00 uur op 15 november.
Het toernooi wordt gespeeld op de baan van de Wynn Golf Club in Las Vegas. De tijd en locatie zijn geen toeval, want de wedstrijd moet de eerste editie van de GP van Las Vegas inluiden. Die wordt gereden op 19 november.

Welke F1 coureurs doen mee aan het Netflix Cup golftoernooi?

Er zijn al enkele namen voor de Netflix Cup bekendgemaakt. Uit de Formule 1 doen Alex Albon, Pierre Gasly, Lando Norris en Carlos Sainz mee. Elke F1 coureur vormt een team met een PGA Tour-golfer. De golfers die meedoen zijn Ricky Fowler, Max Homa, Collin Morikawa en Justin Thomas. Mogelijk worden er later meer namen bekendgemaakt.