EA verdient meer dan een miljard aan Ultimate Team

News
donderdag, 27 mei 2021 om 16:30
fifa2101f1603011734
Ultimate Team is een aardig lucratieve gamemodus voor EA. Tijdens een investeerdersvergadering heeft de gaminggigant aangegeven meer dan een miljard dollar verdient te hebben aan Ultimate Team, het grootste gedeelte komt, zoals verwacht, van FIFA.
Het zal voor maar weinig mensen als een verrassing komen dat Ultimate Team ontzettend veel geld in het laatje brengt voor EA. Het is immers de populairste gamemodus in alle games van EA Sports en de verkoop van pakketten door middel van microtransacties is bizar populair. Tijdens de laatste investeerdersvergadering wist EA te melden dat ze over het afgelopen fiscale jaar meer dan een miljard dollar heeft verdient op de Ultimate Team gamemodus, om wat specifieker te zijn gaat het om 1,62 miljard dollar.
Het grootste gedeelte van dat bedrag komt uit de Ultimate Team gamemodus in FIFA. De populaire voetbalgame scoort namelijk wereldwijd ontzettend goed ten opzichte van bijvoorbeeld een Madden, een game die toch vooral populair is in de Verenigde Staten. Het bedrag dat EA verdient aan Ultimate Team is door de jaren ook consistent gestegen, in 2018 ging de uitgever voor het eerst over de grens van meer dan een miljard dollar.

EA verdient aan Ultimate Team

Dat EA verdient aan Ultimate Team mag dus wel duidelijk zijn, maar toch bestaat er een kans dat EA wat dingen zal moeten veranderen in de toekomst. Veel overheden zijn namelijk aan het kijken naar mogelijkheden om de gehekelde microtransacties in de Ultimate Team gamemodus te verbannen onder de noemer gokken. Zeker nadat laatst al bleek uit gelekte documenten dat EA bewust aanstuurt op de verkoop van de lootboxes. Daarnaast gaan er ook veel geruchten dat EA dat sturen helpt met de toevoeging van een dynamische moeilijkheidsgraad zodat je eindeloos het gevoel hebt dat jij je team moet verbeteren.