Deze PS4 games werken niet op PS5

News
maandag, 12 oktober 2020 om 8:30
xgn google image
Sony heeft in een recente blogpost laten weten welke PlayStation 4 games niet op de PS5 speelbaar zullen zijn. Het gaat hierbij om slechts een handjevol titels.
In een recente blogpost heeft Sony vragen van spelers beantwoord. Tussen de vragen kwam het onderwerp PS4 games voorbij. Op de vraag welke PS4-games backwards compatible zullen zijn op de PS5, wist Sony te melden dat het gros van de ruim 4000 PS4-titels op de nieuwe console speelbaar zullen zijn en dat er slechts enkele titels geschikt zijn voor de PS5.
Hieronder de titels die je niet mee kunt nemen vanuit de PS4 naar de PS5:

Naast 'PS4 Only' games ook games die een boost krijgen

Sony heeft met deze lijst aan PS4-titels, die in de PlayStation Store PS4 Only als label meekrijgen, ook een aantal titels die een boost zullen krijgen. Deze games zijn speelbaar met een DualShock controller en genieten van een hogere framerate en waar mogelijk een betere resolutie op de PS5. Hierover meldde Sony eerder al meer. Daarnaast meldt Sony dat sommige functies van de PS4 niet zullen werken op de PS5. Zo zal het Share-menu niet aanwezig zijn, samen met het In-Game Live en de PS4-toernooifunctie, niet aanwezig zijn. Sommige games kunnen daarbij onverwacht gedrag vertonen, gezien ze op een andere console gespeeld worden.

Populair Nieuws