Deathloop-ontwikkelaar Arkane werkt aan Marvel's Blade game

News
vrijdag, 08 december 2023 om 11:30
marvels bladef1702028762
Er is niet alleen een film in ontwikkeling over Blade. Ontwikkelaar Arkane Lyon, eerder verantwoordelijk voor Deathloop, werkt namelijk aan een game gebaseerd op het Marvel-karakter.
Tijdens de Game Awards afgelopen nacht zijn er meerdere aankondigingen geweest, naast uiteraard de prijzen die zijn uitgereikt aan de beste games van 2023. Zo zijn Bill Roseman van Marvel en Dinga Bakaba van Arkane Studios ten tonele verschenen om een nieuwe game uit de doeken te doen: Marvel’s Blade.
De aankondiging ging gepaard met een announcement trailer, waarin we Blade zien bij de kapper. Hoe de gameplay er precies uit gaat zien is nog niet bekend, wel ziet het ernaar uit dat Blade verschillende wapens kan gebruiken om vampieren te doden, waaronder werpmessen, granaten, een revolver en natuurlijk het iconische zwaard van Blade.
Volgens Bakaba was het ‘een droom’ om Blade tot leven te brengen in zijn eigen game.

“De kans om onze draai te geven aan dit personage is een droom van me en een uitdaging die ons team met passie aangaat. We zouden niet blijer kunnen zijn om spelers in Blade's schoenen te zetten, terwijl hij de kampioen van mijn geboortestad Parijs wordt, één houten staak per keer.”

Meer aankondigingen tijdens Game Awards

Naast Blade werden spelers ook getrakteerd op andere game-aankondigingen. Zo onthulde Hideo Kojima de Xbox-game waar hij aan werkt, met de naam OD. En Capcom heeft het nieuwste deel in de Monster Hunter-reeks uit de doeken gedaan, dat een opvolger is van Monster Hunter World.