De Switch en Steam Deck krijgen er een nieuwe concurrent bij

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 10:00
razer edgef1672995620
Voor mensen die onderweg willen gamen, is momenteel de Nintendo Switch of Steam Deck de beste keuze. Maar de gaming handhelds krijgen er een nieuwe concurrent bij van Razer.
Razer staat voornamelijk bekend als fabrikant van allerlei soorten gaming accessoires. Of het nu gaming muizen, toetsenbord, headsets of microfoons zijn. De laatste tijd is het bedrijf zich alleen al meer aan het richten op handheld gaming, bijvoorbeeld in de vorm van de Razer Kishi. Daarmee kan je van je smartphone een handheld maken.
De techgigant gaat nu alleen een stapje verder. Samen met Verizon maakt het namelijk de Razer Edge, een gaming handheld met 5G-verbinding. Het apparaat was eerder al aangekondigd, maar nu is hij volledig onthuld op CES 2023, inclusief een releasedatum. Op 26 januari zal de Razer Edge te bestellen zijn. Dat meldt IGN.

Wat kan de handheld van Razer?

In tegenstelling tot de Nintendo Switch en de Steam Deck is er geen hardware aan boord om grote games native te draaien. In plaats daarvan kiest Razer ervoor om in te zetten op cloud gaming. Het apparaat ondersteunt de grote diensten als Xbox Cloud Gaming en GeForce Now, waardoor je grote games via de cloud op de Edge kan streamen. Daarmee lijkt de Razer Edge veel op de Logitech G Cloud, die vorig jaar is onthuld.
Ondanks dat je geen games native kan spelen op de Razer Edge, moet je er wel even veel of meer voor betalen dan de Steam Deck en Nintendo Switch. Het wifi-model heeft een prijskaartje van 399,99 dollar, terwijl de 5G-variant 599,99 dollar kost. Europese prijzen zijn nog niet bekend.