Cyberpunk 2077 draagt bij aan recordinkomsten CD Projekt RED

News
maandag, 19 april 2021 om 11:00
cyberpunk 2077f1681208905
Je zou het misschien niet verwachten met alle problemen aan het begin, maar Cyberpunk 2077 heeft voor recordinkomsten bij CD Projekt RED gezorgd. De beruchte game heeft het blijkbaar zelfs beter gedaan dan The Witcher 3: Wild Hunt.
Je zou het misschien niet verwachten na alle ellende en negatieve berichtgeving, maar Cyberpunk 2077 is een gigantische succes geweest. Dat valt wel te zien aan de recordinkomsten die CD Projekt RED deelt op Twitter. De inkomsten die CD Projekt RED heeft geboekt over het afgelopen jaar zijn meer dan twee keer zo hoog als in het jaar dat de Poolse ontwikkelaar The Witcher 3 uitbracht. Dat niet alleen, de winst is natuurlijk ook aanzienlijk hoger, namelijk een schamele 303 miljoen dollar ten opzichte van bijna 90 miljoen dollar in het jaar dat The Witcher 3 uitkwam.
Ergens is het niet zo heel gek dat Cyberpunk 2077 wat beter presteert dan The Witcher 3. Laten we namelijk niet vergeten dat CD Projekt RED destijds, in 2015, een studio was met redelijke games in de vorm van The Witcher 1 en 2, maar de ontwikkelaar had nog geen meesterwerk op de markt gebracht waardoor mensen vertrouwen hadden in de volgende game. The Witcher 3 bracht daar natuurlijk wat verandering in en verhoogde niet alleen de verwachtingen voor Cyberpunk 2077, maar droeg waarschijnlijk ook flink bij aan de verkopen omdat mensen simpelweg vertrouwen hadden in de competentie van de Poolse ontwikkelaar.

Recordinkomsten CD Projekt RED

Laat het ergens nou ook best wel ironisch zijn dat Cyberpunk 2077 de game is die CD Projekt Red recordinkomsten moet brengen. Cyberpunk 2077 is namelijk niet alleen de meest bekritiseerde game van de Poolse ontwikkelaar, maar ook een gigantische teleurstelling geweest voor gamers op console. De game kwam helaas praktisch onspeelbaar uit op de PS4 en Xbox One. Nou wordt Cyberpunk 2077 met iedere patch langzaam een beetje beter speelbaar, maar voor veel mensen is het vertrouwen onherstelbaar beschadigd.
Als CD Projekt RED nog een keer recordinkomsten wil behalen, dan zal het toch echt bij de volgende game moeten zorgen dat alles naar behoren werkt. Wat de volgende game is die gaat uitkomen is nog niet bekend, maar de kans is redelijk groot dat het een nieuwe Witcher game zal zijn. Laten we hopen dat de Poolse ontwikkelaar wat geleerd heeft van zijn fouten en dat de volgende game weer een meesterwerk wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties