Barbie-regisseur wil ineens toch wel een sequel maken

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 11:30
2023 06 11 barbie netflix como verf1701169143
Greta Gerwig was eerst tegen een vervolg op Barbie. Maar de regisseur is nu van gedachten veranderd en zou geen nee zeggen tegen een sequel op de erg succesvolle film.
Voorafgaand waren er veel vraagtekens gezet bij Barbie, maar de film bleek al snel een groot succes. Niet alleen was de film veel meer dan een verhaal over de legendarische pop, het heeft ook een aantal aanstekelijke liedjes voortgebracht. Zo was ‘I’m Just Ken’ een gigantische hit en heeft ‘What Was I Made For?’ zondag een Oscar gewonnen voor Best Original Song.
Ondanks het succes leek het erop dat Barbie geen vervolg zou krijgen. Regisseur Greta Gerwig heeft zich eerder al uitgesproken tegen een sequel en ook Margot Robbie leek het onwaarschijnlijk dat Barbie 2 wordt gemaakt. Alles zou namelijk in de eerste film zijn gestopt. Maar er komt mogelijk toch verandering in.
Gerwig heeft in een interview met Deadline namelijk aangegeven dat ze toch geen ‘nee’ zal zeggen tegen een vervolg. Niet alleen verwerpt ze het idee dat er geen sequel gemaakt moet worden, ze wil nu zelfs Barbie 2 gaan maken.

Wordt Barbie 2 daadwerkelijk gemaakt?

Ondanks dat Gerwig met een sequel aan de slag wil, zal het waarschijnlijk niet zo snel gebeuren dat Barbie 2 in de bioscoop verschijnt. Mattel, Warner Bros. en de producers zullen waarschijnlijk ook overgehaald moeten worden om een sequel te maken, naast uiteraard de originele cast.
Daarnaast heeft Gerwig zelf ook een druk schema. De regisseur heeft namelijk een deal met Netflix gesloten om twee films over The Chronicles of Narnia te maken. Daar zal ze eerst mee aan de slag gaan, voordat er ooit gewerkt kan worden aan een Barbie sequel.