Apple experimenteert met bijzondere speakers

News
donderdag, 23 februari 2023 om 16:30
apple 132960
Apple maakt veel verschillende apparaten, in veel verschillende soorten en maten. Dat heeft als gevolg dat het bedrijf soms creatief om moet gaan met de ruimte aan de binnenkant van een apparaat. Schijnbaar om daar meer mogelijkheden in te scheppen onderzoekt het bedrijf een bijzondere soort speaker.
De meeste apparaten van Apple beschikken over één of meerdere speakers Maar door alle andere features die apparaten hebben kan het, met name in kleinere devices zoals de Apple Watch of iPhone, lastig zijn om die speakers daadwerkelijk ergens kwijt te kunnen. Een nieuw patent van het bedrijf lijkt een oplossing te bieden.
Het gaat namelijk om flexibele speakers, die dus kunnen buigen om op verschillende ongemakkelijk plekken geplaatst te kunnen worden. Er worden twee varianten genoemd in het patent. Eén die op elke manier kan buigen en een andere die op specifieke plekken kunnen scharnieren.
Het is niet volkomen uniek om een flexibele speaker te maken. Sennheiser heeft bijvoorbeeld al een flexibele speaker op de markt. Die is alleen niet bedoeld om ergens in te installeren, maar om als losse speaker te gebruiken in bijvoorbeeld onhandig gevormde ruimtes.

Wanneer gaat Apple deze speakers gebruiken?

Het is niet duidelijk wat Apple’s concrete plannen zijn voor deze flexibele speakers. Het wil nog wel eens gebeuren dat patenten pas na jaren ergens voor worden gebruikt. Het kan zelfs zijn dat patenten nooit daadwerkelijk worden uitgevoerd, al lijkt een flexibele speaker dusdanig handig dat de kans wel aanwezig is dat Apple het uiteindelijk gaat gebruiken.