Zo gaat je telefoon jaren langer mee

Article
zaterdag, 04 juli 2020 om 17:00
iphone 410311 1280f1616683231
Gemiddeld gaat een telefoon rond de twee jaar mee. Daarna beginnen er al wat mankementen op te lopen bij je telefoon en gaat bijvoorbeeld je batterij steeds sneller leeg. Maar je kan ervoor zorgen dat je telefoon nog wat langer mee kan gaan. Dit zijn de beste manieren om je telefoon langer mee te laten gaan.

Digitaal opschonen

Als je steeds meer apps op je telefoon hebt staan, kost dat steeds meer opslagcapaciteit en wordt je telefoon trager. Verwijder dan de apps die je amper gebruikt. Als de opslagcapaciteit voor 75% vol zit wordt je telefoon al trager. Als je te veel foto's of video's in je galerij hebt staan kun je die bewaren in je cloud zodat je ze niet permanent hoeft te verwijderen.
Ook is het handig om bij je instellingen cache te verwijderen. Wanneer je van verschillende apps de cache verwijdert scheelt dat al meestal honderden MB's. Het zelfde geldt ook voor browsers zoals Safari of Chrome. Ook als je bijvoorbeeld een online route hebt gedownload via Google Maps kan je ook daar cache van verwijderen. Of als je de route niet meer nodig hebt kun je hem gelijk helemaal verwijderen van je telefoon.
smartphone 2568602 1920f1592944767

Manier van opladen

Vaak wordt er gespeculeerd van wat de beste manier is om je telefoon op te laden. Het beste is om je telefoon tussen de 40% en 80% te houden. Als je dat doet kan je telefoon uiteindelijk wel vijf jaar lang mee gaan.
Er wordt ook wel eens gezegd dat je je batterij van je telefoon helemaal leeg moet laten lopen. Dit is juist niet goed voor je batterij. Hierdoor raakt de batterij juist overbelast. Je telefoon moet hierdoor veel harder werken, dus het beste is om hem minimaal 40% opgeladen te hebben zodat hij vele jaren langer mee kan gaan.
app 4868817 1920f1592804881

Regelmatig updaten

Het is belangrijk dat je je telefoon regelmatig updatet. Dit geldt voor zowel Android als iOS. Je kan zelf instellen of je de updates automatisch laat installeren. Wanneer je het handmatig doet moet je wel altijd nog toestemming geven om een update te installeren.
Door de updates krijgt je telefoon steeds weer nieuwe functies erbij, houdt je je telefoon veilig en blijft je telefoon up-top-date. Soms is het wel handig dat als je een update installeert dat je een back up maakt van je telefoon. Ook moet je er voor zorgen dat je goeie en veilige Wifi in huis hebt. Zorg er ook voor dat je telefoon minimaal 50% van je batterij opgeladen is. De updates kosten namelijk wel je batterij.
ios 1091302 1920f1592944901

Beschermmiddelen

Het kan wel eens gebeuren dat je je telefoon laat vallen of stoten. Zorg er dan voor dat je altijd een hoesje om je telefoon hebt. Om je telefoon nog meer te beschermen kun je een flipbook als hoesje nemen. Die zorgt er ook voor dat je scherm bedekt en beschermt is.
Ook kun je kiezen om voor je scherm een screenprotector te nemen. Hiermee beschermt de screenprotector met een klein laagje folie of glas je eigen beeldscherm. Niet alle telefoon zijn even sterk, dus de ene telefoon kan veel sneller stuk dan de andere telefoon. Het handigste is om je telefoon in je tas of in je jaszak met rits te bewaren. Als je hem bijvoorbeeld in de achterkant van je broek hebt kan hij veel sneller vallen.
battery 3557564 1920f1592945178

Batterij vervangen

Als je merkt dat je batterij toch sneller opgaat dan dat hij hoort te doen kun je ervoor kiezen om de gehele batterij te laten vervangen. Dit kan overigens niet bij alle telefoons. Als je je batterij wil laten vervangen kun je langsgaan bij een telefoon-of reparatiewinkel en kun je voor 40 of 50 euro je batterij laten vervangen.
Wanneer je je batterij hebt laten vervangen zal je telefoon weer sneller werken en zal je batterij ook weer wat langer meegaan op een dag. Hierdoor kan je waarschijnlijk nog veel langer doen met je telefoon.