XMG Walker hands on - Dure rugzak voor onbeperkte vrijheid

Article
maandag, 14 november 2016 om 15:37
xgn google image
Tijdens de VR Days in het Vondelpark in Amsterdam waren wij aanwezig bij XMG. XMG is een Duitse firma die zich richt op high-end PC's en laptop's Nu komt het bedrijf met een nieuw product, een VR ready rugzak. Of deze dure rugzak het geld waard is lees je in onze XMG Walker hands on.
XMG stond tijdens de VR Days in het Vondelpark met hun nieuwste innovatie, de XMG Walker. Dit is een rugzak die in essentie een gaming laptop is die geheel klaar is voor VR toepassingen; van gaming tot aan business toepassingen. Wij mochten hem even testen met een van de VR games die op Steam te vinden is, Space Pirate Trainer.

XMG Walker, wat is het en wat doet het?

De XMG Walker is, zoals gezegd, in essentie een gaming laptop op je rug. De rugzak is speciaal voor dit doeleinde gemaakt en weegt net iets meer dan 3.5 kilo. Gedurende de speelsessie die wij konden doen tijdens de VR Days bleek al snel dat dit een gewicht is wat je in no-time vergeet. Het voelt aan alsof je een normale rugzak om hebt waar je jouw eigen laptop in draagt.
Het duurde dan ook niet langer dan vijf minuten om het gewicht op je rug volledig te negeren en echt het gevoel krijgt dat je zonder enige beperkingen qua vrijheid rondbeweegt. De XMG Walker is daar namelijk precies voor bedoeld; het zo vrij mogelijk bewegen in VR. De rugzak bevat alle componenten die je nodig hebt om te gamen in VR. Daarnaast kunnen alle kabels gemakkelijk weggewerkt worden aan de onderzijde van de rugzak waardoor je onbeperkte vrijheid hebt.
XMG Walker hands-on

Uitvoering - Doet niet onder voor een gaming laptop

De standaard uitvoering van de XMG Walker is zeker een beest om rekening mee te houden. De GPU is een Nvidia GeForce GTX 1070 8GB en in de toekomst zal hier waarschijnlijk ook nog een 1080 optie voor bijkomen. De CPU is een Intel Core i7-6700HQ. De rugzak bevat 16GB aan RAM geheugen en heeft een 205GB harde schijf.
De laptop werkt op twee batterijen die in totaal zo'n 90 minuten meegaan. Het opladen neemt ook zo'n 90 minuten in beslag. De rugzak kan ook op één batterij blijven draaien en werken en hierdoor kunnen de batterijen verwisseld worden zonder dat de activiteiten stopgezet hoeven te worden.
De status van de batterijen kan ook gemakkelijk worden bekeken door een aantal led lichtjes aan de bovenzijde van de rugzak. Hier kan je direct zien hoe vol elke batterij is en deze kan gemakkelijk verwijderd worden om opgeladen te worden.
Al met al is de XMG Walker een draagbare laptop die bijna alles aan kan wat je hem maar aanbiedt. Er is echter één groot nadeel aan de XMG Walker en dat is de prijs.
XMG Walker hands-on

Prijs - niet voor iedereen te betalen

De XMG Walker heeft een behoorlijk prijskaartje wat veel consumenten behoorlijk zal afschrikken. De standaard uitvoering kost op dit moment 3.299,00 euro. Daarnaast raadt XMG aan om een set extra batterijen te kopen om continu gebruik te kunnen maken van de rugzak.
Deze prijs is zelfs nog exclusief de VR module zelf. Een HTC Vive kan er bijgeleverd worden, maar dit maakt je nog 899 euro lichter.
Met de extra batterijen komt de prijs nog veel hoger te liggen, namelijk op 3.748,00 euro. Deze hoge prijs voor zowel de rugzak zelf als het extra setje batterijen komt door de manier waarop de rugzak is vormgegeven. Bijna elk onderdeel wat in de rugzak zit is speciaal ontworpen voor de XMG Walker.
De reden hiervoor is uiteraard de vorm van de rugzak en de uitdagingen die er bij komen kijken om alle uitgangen voor kabels en ventilatie zo goed mogelijk weg te werken en de kabels netjes te kunnen sorteren onderaan de rugzak.
Verder is het een vrij nieuw product en zijn alle onderdelen slechts in kleine hoeveelheden te verkrijgen, wat ook niet ten goede komt aan de prijs van de XMG Walker. Al met al lijkt het op dit moment vooral een luxe product voor de welgestelden en bedrijven die een toepassing kunnen vinden voor VR. En dat is ook precies de doelgroep die op dit moment de afnemers zijn van de XMG Walker.
XMG Walker hands-on

Vooral geschikt voor bedrijven

Volgens XMG zijn de grootste afnemers van de XMG Walker op dit moment vooral bedrijven die het gebruiken voor VR doeleinden. De bedrijven die tot nu toe hier meerwaarde in zien zijn voornamelijk ontwerpers van interieur en architectuur. Ook andere bedrijven die zich in de kern bezig houden met VR zouden interesse hebben in de rugzak.
Ontwikkelaars van game gerelateerde VR toepassingen zouden ook al in contact zijn gekomen met XMG, dus hopelijk zien we binnenkort meer toepassingen met de XMG Walker op het gebied van VR games. Laten we hopen dat ook de prijs in de toekomst zal gaan zakken zodat ook de "gewone" consument geen extra hypotheek hoeft af te sluiten om een VR rugzak aan te schaffen.

Populair Nieuws