Top 6 beste Pokemon generaties volgens jullie

Article
donderdag, 19 mei 2016 om 17:31
xgn google image
De release van Pokémon Sun and Moon is bekendgemaakt door Nintendo en daar is menig Pokémonfan blij van geworden. Dit leek ons dan ook een uitgelezen moment om een poll, die volledig in het teken staat van Pokémon, op te zetten. Julllie stemmen zijn geteld en daar is deze Top 6 beste Pokemon generaties volgens jullie uit gekomen.
Natuurlijk heeft zo iedereen zijn voorkeur wat betreft Pokémon game en in elke generatie heeft elke speler wel zijn favoriete en minder favoriete Pokémon. Helaas hebben jullie maar één keer mogen stemmen, maar dat is gelukkig wel volop gebeurd. Daarom hierbij de Top 6 beste Pokemon generaties volgens jullie!

6. Generatie V

De minst populaire generatie in deze top 6 beste Pokemon generaties bleek de vijfde generatie uit Pokémon Black and White en Black and White 2. Misschien ook wel logisch, aangezien de Pokémon uit deze generatie soms behoorlijk vreemde ontwerpen hadden. Zelfs de legendaries waren lang niet zo memorabel als de legendarische Pokémon uit andere generaties.
Een voorbeeld uit generatie V? Dan kunnen we misschien het beste de 'grasstarter' erbij slepen. Deze Pokémon draagt de naam Snivy, maar is nog niet eens het vreemdste. Wanneer je de gras Pokémon namelijk door traint en naar zijn ultieme evolutie laat evolueren, verandert de Pokémon in een vreemde slang.
Overigens zijn geen van de starters echt om over naar huis te schrijven. Zo is Tepig een vreemde vuurstarter die wederom evolueert in een vuur/vecht type combinatie. Oshawot is de waterstarter. Naast de vreemde naam die de Pokémon heeft meegekregen, is zijn uiteindelijke evolutie een soort combinatie tussen een narwal en een body builder.
Maar niet alles aan de vijfde generatie is verschrikkelijk, want wat dacht je bijvoorbeeld van de stoere Seismitoad? Deze Pokémon is een water/grond type combinatie en kan zich daardoor ook nog enigszins weren tegen de elektrische aanvallen waarvoor een water Pokémon normaal gesproken erg kwetsbaar is.
Natuurlijk valt er van elke generatie wel iets te zeggen, maar bij de vijfde Pokémon generatie leken The Pokémon Company en Gamefreak de weg even kwijt te zijn wat ontwerpen betreft.
91416

5. Generatie VI

Iets verrassender in de top 6 beste Pokemon generaties was jullie gebrek aan liefde voor de zesde generatie. Er zitten namelijk behoorlijk wat toffe Pokémon tussen en daarnaast worden Pokémon X & Y op dit moment wel gezien als de betere Pokémon games.
Waarschijnlijk heeft het te maken met de vuurstarter die je in deze generatie voorgeschoteld krijgt. Voor de derde keer op rij veranderde de Pokémon namelijk in een humanoïde wanneer je deze liet evolueren en daar waren niet veel Pokémonfans blij mee.
Maar eigenlijk is dat het enige wat we kunnen bedenken waarom jullie liefde voor de zesde generatie wat minder is. Want de ontwerpen zijn in tegenstelling tot de vijfde generatie toch weer behoorlijk tof. Trevenant bijvoorbeeld, de evolutie van Phantump, is een gras/spook type combinatie waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Zelfs de legendaries van deze generatie zijn erg bijzonder. Xerneas en Yveltal zien er, vanwege hun indrukwekkende voorkomen, uit alsof ze uit een legende komen. Zygarde is angstaanjagend mooi en de nieuwste Diancie ziet er schattig uit.
91418

4. Generatie IV

De vierde generatie is, hoe kan het ook anders, op de vierde plaats in de top 6 beste Pokemon generaties geëindigd. Deze generatie luidde een nieuw tijdperk in voor de Pokémon games en dat zouden we weten ook. Turtwig, Chimchar en Piplup waren alledrie toffe starters en in principe waren er meer dan genoeg andere coole Pokémon om de fans weer tevreden mee te stellen.
Pokémon Diamond en Pearl kwamen destijds uit voor de nieuwe Nintendo DS en bracht ook nieuwe legendaries met zich mee. De ontwerpers hebben alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils was en dat blijkt ook. Arceus is misschien wel de meest brute legendarische Pokémon van alle generaties bij elkaar, omdat je hem in verschillende types kunt zien. Dit betekende onder andere dat de Pokémon van kleur verandert.
We zouden bijna Dialga vergeten, de tegenhanger van Arceus, deze staal/draak type combinatie doet de naam legendary ook eer aan.
Genoeg over de legendarische Pokémon, de vierde generatie bracht ook nieuwe evoluties voor Pokémon met zich mee. Zo was er Magmortar als evolutie van Magmar, of de iets gekkere Lickilicky als evolutie van Lickingtung.
91419

3. Generatie III

De derde generatie staat op de derde plaats in de top 6 beste Pokemon generaties. Pokémon (Omega) Ruby en (Alpha) Sapphire waren de eerste echte Pokémon games voor de Gameboy Advance en ook de remakes voor de Nintendo 3DS zijn een van de betere Pokémon games die er bestaan.
Genoeg variatie in Pokémon en met uiteraard weer drie nieuwe starters. Volgens sommige liefhebbers zelfs de laatste echt toffe starters voordat de ontwikkelaar van de Pokémon games de weg kwijtraakte. Met de stoere Treeko, de koddige Torchic en de gekke Mudkip is de keuze aan het begin van het spel niet makkelijk gemaakt.
Verder zagen we in de game ook een nieuwe vijand toegevoegd worden. Team Rocket maakt in Hoenn, zoals het nieuwe gebied heet, niet langer de dienst uit. In plaats daarvan zijn er twee verschillende rivaliserende teams. In Pokémon Ruby strijd je tegen Team Magma en in Pokémon Sapphire heb je Team Aqua tegenover je.
Deze nieuwe vijanden werden destijds gezien als een verfrissende verandering. Het werd zo goed ontvangen dat we sindsdien met elke nieuwe generatie een nieuwe vijand zien. Een terechte derde plaats voor de derde generatie.
91420 2

2. Generatie II

Dit kan niet langer toeval zijn, de tweede generatie verdient volgens jullie de tweede plaats in de top 6 beste Pokemon generaties en eigenlijk is dat ook wel logisch. Met Pokémon Gold en Silver werd duidelijk dat Nintendo van Pokémon een franchise ging maken.
Daarnaast zorgde de tweede generatie er ook voor dat je weer een berg aan nieuwe Pokémon kon vangen, met in totaal zes nieuwe legendarische Pokémon. Iedereen heeft uit de tweede generatie wel zijn eigen favoriet en dat blijkt ook uit de manier waarop jullie gestemd hebben.
Je zag in generatie II ook weer drie nieuwe starter Pokémon hun opwachting maken. Cyndaquil, Chikorita en Totodile waren goede opvolgers van de bekende starters uit de eerste generatie. Ook hun evoluties waren episch genoeg om de grote schildpad, de vuurdraak en de plantachtige dinosaurus uit de eerste generatie te doen vergeten.
Verder werd het avontuur uitgebreid en werd Team Rocket als vijand belangrijker voor het gehele verhaal van Pokémon Gold en Silver. Johto was een volledig nieuw gebied om te ontdekken en de gyms waren diverser dan die je in de eerste generatie zag. Een goede opvolger van een succesvolle generatie.
91421

1. Generatie I

En toen bleef er inderdaad nog maar een over voor deze top 6 beste Pokémon generaties. De generatie waarmee het allemaal begon en ook de generatie waar de meest iconische Pokémon uit zijn gekomen. Bijna iedereen, ook al ben je minder bekend met de Pokémon games, herkent Pikachu. Gezien de stemmen heeft de meerderheid van jullie ook de meest nostalgische gevoelens hebben bij de eerste generatie, want generatie I heeft met een ruime meerderheid de eerste plaats weten te bemachtigen.
De animé, de games, de kaarten, we kunnen ons waarschijnlijk allemaal nog wel herinneren waar we voor het eerst kennismaakten met de broekzakmonsters. De games voor de originele Gameboy waren dusdanig vernieuwend dat veel ontwikkelaars ook instapten op het concept van monsters verzamelen.
Maar niemand heeft dat zo goed gedaan als Nintendo met haar Pokémon destijds. Dat blijkt vooral ook uit het feit dat de franchise, want dat is het inmiddels, al ruim twintig jaar bestaat en nog steeds wereldwijd een gigantische schare fans heeft.
Weet je nog welke starter je koos toen je voor het eerst aan Pokémon begon? Waarschijnlijk wel. De meest heldere herinneringen komen toch echt van de eerste generatie en dat geldt voor het overgrote deel van jullie.
Het moment dat je de gameboy opstartte, het inmiddels bekende Pokémonscherm zag verschijnen, waarna Professor Oak je de drie allereerste starters aanbood; Bulbasaur, Charmeleon en Squirtle. Tenzij je voor Pokémon Yellow had gekozen in de winkel natuurlijk, want dan was de keuze vrij beperkt.
Vervolgens ging je naar de eerste gym en was je blij met je starter, of teleurgesteld in jezelf als Brock je wist te verslaan. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van 'eerste keren' in de originele Pokémon generatie. Maar dit hoeven we jullie niet uit te leggen, want het is immers niet voor niets dat jullie generatie I op de eerste plek hebben gezet in de top 6 beste Pokemon generaties.

Populair Nieuws