Top 5 awesome zomer tech - Zo ben je er klaar voor!

Article
vrijdag, 06 mei 2016 om 15:46
xgn google image
Je bent in het park, op het strand of onderweg naar je favoriete vakantiebestemming. Maar ineens ontbreekt er iets, je bedenkt dat je die ene gadget toch wel heel erg hard nodig had. Dat zal in ieder geval niet gebeuren wanneer je deze Top 5 zomer tech in de gaten houdt!
Het maakt eigenlijk niet uit wat je deze zomer nou van plan bent, stel je wilt even een flinke slag in die stapel games maken, dan hebben we je gedekt. Maar wil je juist lekker luieren aan het strand of in het zwembad, dan vinden we dat ook geen probleem en gaan we je natuurlijk ook uit de brand helpen met onze zomer tech.
Wil je dus met een gerust hart op vakantie of vakantie vieren? Houd je dan aan deze top 5 zomer tech en dan kun je nooit meer de mist ingaan. Tenzij je natuurlijk je paspoort of je koffer vergeet, maar daar kunnen wij ook niets aan doen.

5. Steelseries Siberia 800

Kijk jij toch wel heel erg uit naar de release van No Man’s Sky en wil je jezelf deze zomer helemaal verliezen en in je ruimteschip het hele heelal in je eentje verkennen? Dan moet je daar natuurlijk ook het beste van het beste op het gebied van headsets bij hebben. Een paar computerspeakertjes naast je desktop of laptop voldoen dan ook niet aan jouw eisen.
Top 5 awesome zomer tech
Deze nieuwe Steelseries Siberia 800 doen dat hoogstwaarschijnlijk wel en met verve, want je wilt volledige vrijheid ervaren wanneer je de ruimte aan het verkennen bent en dat kan ook met deze headset. De hoofdtelefoon is namelijk draadloos en heeft daarnaast ook een paar unieke functies.
Zit je al een paar uur achter je PC te spelen en begint je accu leeg te raken? Dan kun je zonder dat de headset uitvalt razendsnel de accu verwisselen. Geluidskwaliteit? Daar hoef je je zeker niet druk om te maken, de Steelseries Siberia 800 maakt namelijk gebruik van het 7.1 audio kanaal en dan mag je er wel vanuit gaan dat de headset je van je sokken gaat blazen.
Uiteraard hoef je de headset niet per se voor No Man’s Sky te gebruiken. Deus Ex en Lego Star Wars zijn natuurlijk ook nog titels waar deze headset zich prima voor leent. Voor 327,90 euro is de eerste van onze zomer tech van jou en hoef je de deur pas weer uit te komen wanneer de herfst begint.

4. LG G5

Als je toch de deur uit wilt en ook een beetje goed voor de dag wilt komen zonder dat je honderden verschillende producten met je mee hoeft te zeulen. Daarom heeft LG deze zomer het product voor jou.
De LG G5 is namelijk een modulaire smartphone. De telefoon heeft een speciaal component dat je steeds kunt verwisselen afhankelijk van wat je nodig denkt te hebben. Wil je graag gebruikmaken van je camera? Dan kun je een speciale cameramodule op je telefoon zetten zodat je fysieke knoppen hebt om je camera mee te bedienen.
Wil je goed geluid uit je telefoon laten komen? Dan is dat ook geen probleem, LG heeft voor haar LG G5 samengewerkt met Bang & Olufsen, dit bedrijf ken je waarschijnlijk wel van hun hoogwaardige home cinema sets. De goede kwaliteit die je van het bedrijf gewend bent, zou dus ook in deze speciale module voor de telefoon moeten zitten.
Wil je een betere batterij wanneer je bijvoorbeeld op een festival bent? Dan kan dat ook gewoon. Je kunt een speciale batterij module op de telefoon zetten zodat je altijd voldoende lading in je accu hebt zitten.
Wat natuurlijk wel belangrijk is, is het feit dat je telefoon ook een beetje toffe foto's kan maken wanneer je in een of ander tropisch oord aan het vertoeven bent. Je wilt je collega’s toch ook een beetje jaloers kunnen maken. Gelukkig heeft LG ook daar aan gedacht en zit er een 16 megapixel camera met laser autofocus en 4k functionaliteit in de LG G5.
Een extra camera hoef je ook al niet meer mee te nemen. Deze alleskunner met 5.3” Quad HD beeldscherm en een werkgeheugen van 4GB is voor 699 euro van jou en je kunt dan kiezen uit de kleuren goud, zilver en grijs.

3. GP Powerbank 3C20A 20.000 mAh

Ben je bang dat je telefoon het niet zo lang uithoudt en wil je graag altijd met een goed opgeladen batterij rondlopen? Dan is de GP Powerbank wel iets voor jou, zeker wanneer je bedenkt dat deze Powerbank een capaciteit van 20.000 mAh heeft, wat erop neerkomt dat je een gemiddelde smartphone zo’n 7 keer kunt opladen.
Als je dan de dag niet doorkomt dan is het waarschijnlijk toch echt tijd om gewoon een nieuwe telefoon aan te schaffen en verwijzen we je graag door naar de vorige van de zomer tech. Maar voor de mensen die toch al toe waren aan een nieuwe powerbank is het nog wel interessant om verder te lezen.
Deze GP Powerbank heeft geen mooi uiterlijk en is echt gemaakt voor het opladen van je producten. Wanneer je dus een beetje goed voor de dag wilt komen en je Powerbank daar ook voor moet zorgen, zouden we je aanraden om nog even verder te zoeken. Wanneer je echter verzekerd wilt zijn van een goede accu die altijd voor je klaar staat dan is deze Powerbank zeker iets voor jou.
Overigens heeft deze Powerbank nog een bijkomend voordeel voor de zomer, anders stond deze natuurlijk niet in de Top 5 zomer tech. Deze zomer gaan we hoogstwaarschijnlijk ook de release van Pokémon GO! zien, en dat betekent dat je natuurlijk altijd een volgeladen telefoon wilt hebben.
Stel je eens voor dat je een Moltres tegenkomt en deze wilt vangen, maar erachter komt dat je batterij nog maar 3% aan inhoud heeft. Dat worden dan of de meest intense momenten die je ooit met een spel zult meemaken, of je slaat jezelf voor je hoofd dat je per se dat ene hilarische kattenfilmpje moest kijken. Wanneer je dan de GP Powerbank bij je hebt, weet je in ieder geval zeker dat je die zeldzame Pokémon niet vanwege een lege accu gaat verliezen.

2. JBL GO

Je kunt natuurlijk naar het park gaan om naar het gefluit van de vogels te luisteren en het kabbelende beekje voorbij te horen komen. Maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om die vogels uit de lucht te blazen en dat beekje buiten zijn oevers te laten treden.
Dat laatste is in ieder geval iets wat de JBL GO voor je kan doen. Het fijne aan de speaker is dat je hem overal mee naartoe kan nemen. De speaker is namelijk niet groter dan een luciferdoosje, maar het geluid dat uit de speaker komt is alles behalve klein. Zowel de lage tonen als de hoge tonen zijn goed vertegenwoordigd in dit apparaat.
Het feit dat er uit zo’n kleine speaker zulk goed geluid kan komen kunnen we JBL alleen maar een applausje voor geven. Het apparaat is al enige tijd beschikbaar, maar het feit dat je de speaker zonder problemen mee kunt nemen naar jouw favoriete strand of park, maakt toch wel dat deze JBL GO onmisbaar is tussen de zomer tech.
Een ander puntje waardoor je zeker weet dat je met een gerust hart van de zon en je favoriete muziek kunt genieten, is het feit dat de speaker slechts 29,99 euro kost. Voor zo’n prijs kun je deze speaker toch echt niet laten liggen. Verder is de kleine maar fijne gadget ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zodat er altijd wel eentje bij zit die naar jouw smaak is.
Een kleine disclaimer; dat van die vogels en dat beekje bedoelden we natuurlijk niet serieus, XGN.nl bestaat uit enkel dieren- en natuurliefhebbers. Maar als je op het strand bent en je wilt zo’n vervelende meeuw de stuipen op het lijf jagen met de stevige muziek die je uit jouw speaker laat komen, dan heb je daar wat ons betreft toestemming voor.

1. Sony 4K HDR XD94 / XD93 met Android TV

Oranje heeft zich niet gekwalificeerd, dat weten we allemaal al enige tijd en het blijft zuur om eraan herinnerd te worden. Maar een beetje voetbalfanaat laat zich er niet van weerhouden om alle wedstrijden van het aankomende EK in Frankrijk mee te pakken en gewoon lekker te kijken.
De grootste voetbalfan heeft al een kaartje bemachtigd, mocht dit niet het geval zijn dan wil je in ieder geval de grassprietjes kunnen tellen en dat is met deze Sony 4k HDR TV’s absoluut geen probleem. De HDR techniek in de TV’s zorgt ervoor dat alle kleuren haarscherp worden weergeven en de 4K resolutie zorgt ervoor dat je met haarscherpe beeldkwaliteit van elke wedstrijd kunt genieten.
Mocht het nou zo zijn dat er een wedstrijd is die je graag terug wilt zien, dan heeft Sony de Android TV software op je TV geïnstalleerd. Wanneer je dus een keertje een wedstrijd hebt gemist kun je zonder moeite uitzending gemist erbij pakken. Of wil je graag de tussenstand weten van een bepaalde pool? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon door de browser te openen om te kijken op de site van het EK.
En kun je het nou echt niet aan om er steeds opnieuw aan herinnerd te worden dat het Nederlands Elftal niet meedoet, dan kun je op een druilerige zomerdag altijd nog een mooie film meepakken. Want hoewel de meeste voetbalfanaten er misschien anders over denken, een TV is niet alleen bedoeld om voetbal op te kijken.
Voor een Sony 4k HDR TV moet je wel even flink in de buidel tasten, de prijzen starten vanaf 2500 euro, maar dan heb je wel een niet te evenaren kijkervaring!
Mocht je deze zomer nou twijfelen of je alles voor de vakantie of voor een fijne vakantiedag hebt ingepakt; pak even onze Top 5 zomer tech 2016 erbij, dan weet je in ieder geval zeker dat je op het gebied van gadgets altijd goed zit!