Mafia 3 release - Alles wat je moet weten

Article
vrijdag, 07 oktober 2016 om 9:28
xgn google image
Het is zover, Mafia 3 is uit en dan kun je jezelf weer begeven in de onderwereld. Dus pak je Thompson maar weer op en lees over alles wat tot nu toe bekend is rondom de Mafia 3 release. Want dit gaat een behoorlijk vette game worden, capiche?!
De maffia is naast een geheim crimineel netwerk, ook nog eens de inspiratiebron van een sfeervolle franchise, die dit jaar met een derde deel komt. Gamers die de vorige delen hebben gespeeld, zullen nooit de prachtige bolides vergeten die, net zoals de meeste auto's uit de jaren '40 en '50, reden als zeepkisten. De vraag of er in de nieuwe, twintig jaar verschillende, setting nog steeds geen fatsoenlijke remmen zijn, wordt hier beantwoord. Samen met al het andere nieuws dat je wilt weten over de aangekondigde Mafia 3 release.

Setting

Een van de grootste onthullingen was dat Mafia 3 zich zal ofspelen in een nieuwe stad gebaseerd op New Orleans, namelijk New Bordeaux, gedurende de jaren '60 en '70, zal de basis van jouw criminele imperium zijn. De grimmige moerasstad is er eentje die de sfeer te boven gaat. Het contrast tussen de louche activiteiten van de onderwereld en de festiviteiten uit de bovenwereld zullen de harde wereld van twee kanten laten zien. Het ene moment sta je namelijk in het riool om een lijk te dumpen, terwijl je een uur later alweer high class in een van de duurste eettenten zit te eten.
Mafia 3 krijgt tot vreugde van iedereen een open wereld! Er is namelijk veel kritiek geuit op het tweede deel uit de franchise, die in tegenstelling tot de eerste Mafia opeens vrij lineair was. New Bordeaux zal een bruisende wereld zijn die erg leeft of, na jouw komst beter gezegd, leefde. Zware onderwerpen genoeg in Mafia 3 met kenmerkende thema's als racisme en de Vietnamoorlog die je in het straatleven tegen zal komen.
89706

Het verhaal

In Mafia 3 moet er natuurlijk ook gewerkt worden, want jezelf naar de top van de voedselketen brengen gebeurt namelijk niet vanzelf. In de game zal je een protagonist spelen die geen traditioneel maffialid is. Het gaat hier om Lincoln Clay, een veteraan uit de Vietnam oorlog die z'n mannetje wel weet te staan. Zijn jeugd is allesbehalve makkelijk geweest, want hij moest als weeskind opgevangen worden.
Lincoln eist zich een rol op bij de Black Mob maffia, wat vreselijk in de soep loopt als een Italiaanse bende mensen begint om te leggen. Lincoln komt in actie en begint een eigen maffia om wraak te nemen op de mensen die zijn vrienden iets aan hebben gedaan. En hoe kan hij dit beter doen dan onder leiding van een van de gevaarlijkste groeperingen die er rondloopt in New Bordeaux? De rivaliserende Italiaanse bendeleden zullen wensen dat ze nooit geboren waren!
89708 4

Combat

Dat Lincoln geen lieverdje is, wordt je al snel duidelijk. De breedgeschouderde man is een ijskoude moordenaar die er alles aan doet om zijn vijanden uit de weg te ruimen. Dit houdt dus in dat je altijd de keuze moet maken tussen je vijanden volpompen met lood of het geven van een brute vuistslag. Om dit extra kracht bij te zetten zijn de aanvalsbewegingen in Mafia 3 vormgegeven door middel van motion capturing met ex-UFC vechter Kyle Kingsbury.
89715

Samen sta je sterker

Om streetcredits op te bouwen moet je je wel als een Don Corleone gedragen. Door dit te doen krijg je meer invloed op de wereld en kan je gangsters, die gameveranderende keuzes met zich mee zullen brengen, rekruteren. Dit zijn Cassandra, Burke en Vito, waarvan je de laatste ongetwijfeld nog kent van Mafia 2. Ieder van deze gangleden heeft zijn eigen specialiteit, waarbij de een het je makkelijker maakt om te ontsnappen aan de politie, terwijl de ander liever de politie vermoord.
Meer informatie over Vito, vind je in de bovenstaande video.
89808 1

Release!

Het heeft even geduurd, maar de game is eindelijk uit! Tijd om de terug te gaan in de tijd en volop de gangster uit te hangen. New Bordeaux is nu voor je geopend op de Xbox One, PS4 en PC. Mafia 3 is nu te bestellen in drie verschillende edities, lees snel welke edities je allemaal kan kopen en wat je daarbij krijgt.