Waarom HBO Max niet beschikbaar is in Nederland

Article
zondag, 14 februari 2021 om 15:00
hbo maxf1650354911
Met veel toffe films en series wil iedereen heel graag HBO Max hebben. Toch gaat de streamingdienst voorlopig nog niet beschikbaar zijn in Nederland en daar zijn meerdere redenen voor.
Het is toch jammer voor film- en serieliefhebbers in Nederland dat we nog geen toegang hebben tot HBO Max. Het ergste is nog dat we waarschijnlijker langer zullen moeten wachten op de populaire streamingdienst dan andere Europese landen. Hoe het komt dat HBO Max nog niet beschikbaar is in Nederland heeft veel verschillende redenen en ze zijn allemaal niet zo leuk.
De eerste reden waarom we HBO Max nu nog niet beschikbaar hebben heeft te maken met het feit dat de dienst simpelweg alleen nog maar beschikbaar is in Amerika. Andere Europese landen zullen net als Nederland nog een tijdje moeten wachten voordat de streamingdienst beschikbaar wordt. Dus ook Duitsland zal moeten wachten tot ze kunnen genieten van Zack Snyder's Justice League of de nieuwe Peacemaker serie die in de maak is voor het platform.
zack snyder stopt met justice league na tragedie 111903

Exclusieve rechten

Nog een probleem waarom HBO Max niet beschikbaar is in Nederland is omdat Ziggo momenteel de uitzendrechten heeft van HBO. Dat betekent helaas dat zolang dat contract loopt, dat er geen kans is dat het streamingplatform op Nederlandse bodem verschijnt. Nou kan je wel heel veel van HBO kijken via de uitgebreide Movies & Series bibliotheek van Ziggo. Zo kan je gewoon Westworld en Game of Thrones kijken als je daar zin in hebt.
Sommige series en films zullen alleen niet beschikbaar zijn via Ziggo. Dan hebben we het over producties als The New Pope of Zack Snyder's Justice League. Deze producties zijn namelijk exclusief voor HBO Max en daar heeft Ziggo dan weer niet de rechten voor. Wil je die producties kijken zal dus eerst HBO Max beschikbaar moeten worden in Nederland. Hoe lang loopt dat exclusieve contract van Ziggo dan nog? Dat is het slechte nieuws, we hebben het hier over een contract dat tot in ieder geval 2022 loopt en misschien nog wel langer.
tormund hbo game of thronesf1584462472

Omweg

Andere Europese landen zouden ongeveer halverwege het jaar toegang moeten krijgen tot HBO Max, maar voor ons in Nederland gaat het dus nog even wat langer duren. Toch is er wel een omweg beschikbaar om te kunnen genieten van alles wat beschikbaar is op HBO Max. Je kan namelijk een VPN aanschaffen en zo je regio veranderen zodat je toch toegang kan krijgen tot het streamingplatform.
Er is ook nog wel een ander sprankeltje hoop. Ziggo heeft doorgaans namelijk de zaken best wel goed op orde als het aankomt op handige exclusieve contracten. Als je Ziggo als provider hebt met een Ziggo Sport-totaal pakket heb je ook toegang tot F1 TV Pro. De kans bestaat dat ze een soortgelijke deal met HBO en Warnermedia zullen sluiten. Voor mensen die geen klant zijn van Ziggo zal dit alleen geen goed nieuws zijn, want als je Ziggo niet als provider hebt, maar wel Ziggo Sport-totaal, dan krijg je als nog geen gratis toegang tot F1 TV Pro.
ziggof1677671421

Geduld loont

Waar het uiteindelijk allemaal op neerkomt is dat we gewoon geduld zullen moeten hebben voordat HBO Max beschikbaar wordt in Nederland. Het is een bittere en zure pil, maar het is het enige wat je op dit moment eigenlijk kan doen. Wie weet komt Ziggo met een slimme deal met Warnermedia om de exclusieve HBO Max content toch aan te bieden in Nederland of gaat Warnermedia HBO Max toch gewoon uitgeven zodra het contract afloopt.
We zullen het af moeten wachten en in deze situatie loont geduld gewoon. Extreem lang kan het niet duren, toch?

Populair Nieuws