Firstlook Festival 2015 - Wat kunnen we verwachten?

Article
dinsdag, 06 oktober 2015 om 16:13
xgn google image
Vanaf vrijdag 9 oktober is het zover, een nieuwe editie van hét jaarlijkse gaming-event van de Benelux: Firstlook Festival 2015. Wat voorheen een kleinschalig evenement was met 1500 bezoekers, is nu uitgegroeid tot een uitverkocht festival voor 20.000 man in de Jaarbeurs.
Zoals gebruikelijk zullen de nieuwste games, gadgets en hardware getoond worden aan de Nederlandse en Belgische gamers! Toch zal het gaming-event ten opzichte van afgelopen jaren een iets andere insteek krijgen.
Firstlook Festival 2015 voegt naast alles wat we van het evenement gewend zijn, een aantal toffe elementen toe, waardoor het festival een zeer gevarieerd aanbod heeft. Er zijn daarom een hoop dingen die wij dit jaar kunnen en mogen verwachten van het Firstlook Festival 2015. Wij zetten de belangrijkste verwachtingen voor jou op een rijtje!

Firstlook Festival 2015 is voor het eerst een 3-daags evenement

Firstlook heeft de in de loop der jaren een flinke groei doorgemaakt. De eerste editie in 2008 was het gaming-event een stuk kleinschaliger. Het vond plaats in de Westergaspubliek in Amsterdam en het trok ongeveer 1500 bezoekers.
In de loop der jaren is Firstlook zo uit de kluiten gewassen, dat het event dit jaar voor het eerst tot een driedaags festival is omgetoverd. Het evenement vindt plaats op 9, 10 én 11 oktober.
Het event bevindt zich tegenwoordig in de jaarbeurs, die een veel grotere capaciteit biedt dan de vorige locatie. Ondanks dat de focus natuurlijk ligt op de nieuwste games, hardware en gadgets, kun je op Firstlook 2015 een breed en gevarieerd programma verwachten. Er zijn verschillende middag en –avondprogramma's, dus voor ieder wat wils!
79678

Firstlook Festival 2015 biedt grote namen in de game-industrie

Eerder lieten wij al weten dat Bandai Namco zich weer bij de line-up aansluit, nadat de spellenfabrikant bij de vorige editie schitterde in afwezigheid.Voor Microsoft geldt hetzelfde, al is het bedrijf dit jaar weer volop aanwezig. Zo zijn Rise of the Tomb Raider, en Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 speelbaar op de Xbox One.
Nintendo is van de partij met nieuwe titels als Xenoblade Chronicles X, Mario Tennis: Ultra Smash, Star Fox en Chibi Robo!: Zip Lash. Ook Ubisoft zal met games als Assassin’s Creed Syndicate, Rainbow Six Siege, The Division en Just Dance niet aan de line-up ontbreken. 2K laat dit jaar van zich horen met Battleborn.
Verder zullen er nog meer grote belangrijke namen op het evenement aanwezig zijn, die hun nieuwste ontwikkelingen aan de Nederlandse gamer onthullen. Zo is Activision aanwezig met Call of Duty: Black Ops 3 en Guitar Hero Live en Playstation komt met onder andere de Playstation VR en ook Street Fighter 5 en de Uncharted Collection zijn op de stand te vinden.
79680 1

Firstlook Festival 2015 schenkt aandacht aan Cosplay

Wanneer je een liefhebber van cosplay bent zit je op 10 en 11 oktober wel gebakken bij het Firstlook Festival 2015. Er is een heuse area ingericht speciaal voor liefhebbers van cosplay, genaamd Cosville.
In deze area worden er ondere op verschillende gebieden cosplay competities gehouden, waar je aan kunt deelnemen. Ook als je een beginnende cosplayer bent dan val je niet buiten de boot: de competities maken onderscheid tussen beginners en echte pro’s. Enkele categorieën waar aan deelgenomen kan worden zijn: Game-related cosplay, DC en Marvel superhelden, Nintendo en Japanse cosplay!
Wanneer je aan een van de competities wilt deelnemen, moet je jezelf wel eerst even opgeven via de Firstlook site.
79681

Firstlook Festival 2015 heeft dit jaar veel aandacht voor E-sports

Tijdens Het Firstlook festival wordt er dit jaar een hoop aandacht geschonken aan E-sports. De Black Label E-sports Masters hebben dan ook een zeer gevarieerde line-up Samengesteld met bekende gamers van zowel nationale als internationale bodem.
Je kunt onder meer matches van de games Mortal Combat, Counter Strike Global Offensive, Tekken Tag Tournament 2 en Super Smash Wii verwachten. De volledige line-up kun je in dit artikel bekijken!
79682

Firstlook 2015 heeft een programma voor indiegames en developers

Indiegames krijgen op gaming-evenementen vaak niet zoveel aandacht, simpelweg omdat er natuurlijk zoveel belangstelling voor de grotere titels is. Dat is jammer, want er zijn tegenwoordig best wel wat verfrissende en creatieve indie titels die wel de moeite waard zijn.
Firstlook komt dit jaar daarom met de Indie Gallery, waarin de games van onafhankelijke ontwikkelaars centraal staan. Excamedia, Duckbridge, Team Reptile, Two Tribes en Ronimo Games zijn enkele namen die met hun titels in de Indie Gallery zullen staan.
79683

Competities waar je aan kunt deelnemen tijdens Firstlook Festival 2015

Tijdens het Firstlook Festival zullen er dit jaar ook een aantal competities worden gehouden, waar bezoekers van de beurs zelf aan kunnen deelnemen. Zo kun je het bijvoorbeeld opnemen tegen gamergirl ‘Gina’ MYlioti, waarmee je een dikke MSI GTX950 videokaart winnen.
Verder worden er toernooien gehouden van onder meer games als Super Smash Bros. WiiU, World of Tanks en wedstrijden van Heroes of the Storm en Rocket League, waar natuurlijk ook fraaie prijzen te winnen zijn!

Populair Nieuws