Call Of Duty WW2 Headquarters Wiki - Thuisbasis voor de community

Article
vrijdag, 03 november 2017 om 9:01
xgn google image
Sledgehammer Games is vooruitstrevend als het aankomt op de ontwikkeling van Call of Duty. Ze bewees dit al bij het uitbrengen van Advanced Warfare. En ook nu hebben ze 'nieuwe' extra's bedacht. Dit keer om de community van CoD een thuisbasis te geven, een plek waar soldaten samenkomen. Je leest er over in de Call of Duty WW2 Headquarters Wiki.
De komst van Call of Duty WW2 zorgt ervoor dat saamhorigheid een groter onderdeel wordt van CoD dan ooit tevoren. Dit krijgt al vorm door het verhaal van de singleplayer, de komst van team-based gamemode War, maar meer nog door het toevoegen van Headquarters, de rustplaats voor 48 soldaten. De basis die is opgezet drie dagen nadat de geallieerden tijdens D-day aan land zijn gekomen.

Call Of Duty WW2 Headquarters Wiki

Net zoals Destiny "de Tower" heeft, is dit hoofdkwartier in Call of Duty een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van het spel. Een plaats die het best te omschrijven is als legerkamp, vol met voertuigen, uitkijktorens, schietbanen en uiteraard diverse leidinggevenden. Tussen de online games door - dus terwijl je wacht op een nieuwe match - is dit waar sociale activiteiten plaatsvinden, missies worden opgesteld en succesvolle opdrachten worden 'gecashed'.
Op basis van de regio waarin je speelt zul je gekoppeld worden aan andere online deelnemers van de game. Alle spelers in jouw kamp zijn via een microfoon hoorbaar waardoor je eenvoudigweg kennis kan maken en kunt 'teamen' voor een potje online knallen. Maar er is zóveel meer te doen in de omgeving dat het goed is om alles van tevoren te weten. Juist omdat dit een belangrijk onderdeel wordt van de multiplayer hebben we daarom een Call Of Duty WW2 Headquarters Wiki gemaakt.

Major Howard

Major Howard zal je recht voor je neus in de bunker vinden bij het spawnen. De majoor heeft dagelijkse opdrachten die variëren van het maken van een x-aantal kills tot het winnen van zoveel potjes en het schieten van een bepaald aantal headshots. In ruil krijg je voor het voltooien van deze opdrachten kan je care-packages verdienen die gevuld zijn met loot en je kan XP en 'moertjes' verdienen zoals we die ook kennen uit Advanced Warfare waarmee je speciale guns, camo's, calling cards en embleempjes kan unlocken.

Contracten

Net als de daily missions van Major Howard kan je bij de Quartermaster missies aangaan. Je vindt deze direct links van je spawn, herkenbaar aan een 'Elfstedentochttafeltje' met boekjes en een vrouw erachter zittend. Als je je sterk genoeg voelt, kan je hier missies starten die wekelijks of op nog langere basis worden ververst. Uiteraard zullen de cijfers die je hier moet bereiken voor bijvoorbeeld het maken van een aantal kills nog wat hoger liggen. Maar je wordt gelukkig ook naar ratio uitbetaald met opnieuw XP, care-packages en moertjes.

Care Packages

Loot, iedereen wil loot en zoveel mogelijk als het maar kan. Het loot komt in Call of Duty WW2 via care-packages die je in kan roepen. Ze hebben diverse vormen, van standaard tot 'rare' en bevatten legio van attributen. Calling cards, XP-bonussen, embleems, 'cheers' voor na afloop van een potje en diverse zeldzame guns.
Een belangrijk verschil met Advanced Warfare is wel dat de guns niet langer van statistieken wisselen. Geen Bal-guns meer dus die vreselijk 'OP' blijken te zijn, maar slechts een kekke camouflage voor één van je guns. En natuurlijk hebben we het dan niet over knalroze met rare groene kikkers erop, maar gewoon dingen die passen bij het tijdperk waarin het zich afspeelt. Care packages verzamelen dus!

The Gunsmith

Als je dan toch druk in de weer bent met je materiaal, kan je net zo goed even langs gaan bij de Gunsmith. Door al dat schieten met je favoriete guns heb je niet alleen care-packages verzamelt, maar ook XP voor je guns. Op het moment dat je max-XP bent, kan je er hier voor kiezen om je gun te prestigen. Zorgt voor nieuwe camo's, emblems en callings cards.

Firing Range

De Firing Range heeft weinig uitleg nodig. Hier test je alle vuurwapens voordat je het strijdtoneel betreedt. Wel zo handig dat je niet weet hoe je moet mikken met het geweer of wat de voor- of achterkant van de rocket launcher is wanneer je een tank wil afknallen. Door schietborden die tevoorschijn komen, merk je al snel welk wapen het beste bij jou past en waarmee jij gegarandeerd succes behaalt in de oorlog.

Scorestreak training

Diezelfde vlieger gaat ook op voor de Scorestreak training. Bij de uitkijktoren op het strand kan je hier alle scorestreaks die te verdienen zijn in de game eens rustig uittesten. Vanuit de toren leg je zo een horde aan vijanden plat met kernbommen, gevechtsvliegtuigen en zwaar geschut van helikopters. Zeker de moeite waard om eens rustig te proberen, want ja, je wil toch levend uit de oorlog komen.

1V1

Het meest interessante van de Headquarters is wel de 1V1 arena. Aan de rechterzijde op het strand kan je je hier aanmelden om een potje te spelen tegen een andere wachtende soldaat. In een kleine omgeving vol met houten schotten kan je hier je 1 op 1 skills testen. Vanaf de zijkant kunnen overige soldaten van bovenaf toekijken hoe jij en je tegenstander het er van af brengen.
Voordat het potje begint krijgen jij en je 'vijand' een drietal classes voorgeschoteld met een wapen en enkele perks. Aan jullie beiden om hier er één van weg te strepen. Met de derde zul je elkaar uiteindelijk te lijf gaan in een potje van 3 minuten. De winnaar blijft vervolgens staan en wordt uitgedaagd door een speler die zich ook voor de wedstrijd heeft aangemeld.

Daily leaderboards

Maar het kan dan nog zo'n eensgezinde omgeving zijn dat voor een teamgevoel moet zorgen, uiteindelijk gaat het bij de multiplayer toch wel degelijk om de cijfers. Daarom zijn er door de basis heen diverse leaderboards geplaats die de scores van bijvoorbeeld TDM, Domination en Hardpoint weergeven van de 48 aanwezige spelers. Zo krijgt je personage een extra vermelding als je bovenaan staat in één van de leaderboards, of als je zojuist 'geprestiged' bent. Mocht je benieuwd zijn naar de scores van iedereen dan kan je uiteraard ook de filters aanpassen.

Het Theater

Het theater vind je als je links langs de bunker van Majoor Howard loopt. Hier kan je clips kijken die geüpload zijn door andere spelers, video's van MLG en livestreams van grote toernooien. Neem plaats in één van de stoeltjes van deze bioscoop en kijk hoe andere het ervan af hebben gebracht online.

De Kolonel

Wanneer je langs de rechterkant van de bunker loopt, zie je een iets te stoere militair staan die je de toegang ontzegt. Dit komt dan waarschijnlijk omdat je nog niet een hoog genoeg level hebt bereikt. Aan het einde van dit gangpad, bovenop een rots, staat namelijk de kolonel. Als je level 55 hebt bereikt en het in zijn ogen voortreffelijk hebt gedaan in de online oorlog dan zal hij je belonen met een 'prestige'. In ruil hiervoor mag je weer bij level 1 beginnen, maar krijg je wel een calling card, embleem en een munt waarmee je een gun, perk of scorestreak permanent kan unlocken.

Easter Eggs

Ook Easter Eggs zijn te vinden verspreid door de Headquarters. Hier kunnen we weinig over vertellen. Heb jij ze al gevonden? Laat het ons weten in de comments.
Call of Duty WW2 verschijnt op 3 november voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Lees ook onze Call of Duty WW2 Review om te weten wat wij van de game vinden.

Populair Nieuws