Top 5 beste Mafia 3 features - Wat is het leukste aan de game?

Article
donderdag, 13 oktober 2016 om 13:45
xgn google image
De ontvangst van Mafia 3 is behoorlijk tegengevallen voor 2K Games en Hanger 13. De recensies zijn niet allemaal even lovend over de game, maar dat betekent niet dat alles aan de game slecht is. Wat zijn nu de beste Mafia 3 features? Je leest het hier in onze special!
De game is wellicht voor sommigen wat teleurstellend, maar Mafia 3 heeft zeker wel wat te bieden. Naast de missies is er genoeg te doen in New Bordeaux en valt er genoeg te ontdekken om je enkele uren zoet te houden zonder dat je per se gangster moet afslachten of drugs de stad in moet smokkelen. Een van de leuke dingen aan Mafia 3 zijn de trophies die te verdienen zijn.

5. Trophies

Het verzamelen van trophies/achievements in games is voor sommigen net zo'n serieuze business als het verzamelen van postzegels of speelgoedsoldaatjes. In Mafia 3 zijn er ook genoeg trophies/achievements te verdienen. Sommige van deze trophies of achievements zijn vrij standaard te verdienen door het verhaal te spelen terwijl andere trophies of achievements juist alleen te verdienen zijn door het doen van gekke, ondenkbare dingen zoals jezelf of een vijand laten opeten door een alligator of vijanden in brandsteken door hun eigen molotov cocktail.
Al met al is het verzamelen van Mafia 3 trophies/achievements een leuke bezigheid waar je best lang mee bezig kan zijn en de nodige variatie in de game kan brengen.
99242

4. Weapon Wheel

Een andere vette functie van Mafia 3 is het weapon wheel. Hiermee kan je uiteraard je wapens selecteren, maar kan je ook, wanneer je ver genoeg bent in de game, andere hulpmiddelen inroepen om je te helpen je doel te bereiken.
Zo is het mogelijk om een arms dealer naar jouw locatie te laten komen om jezelf nieuwe wapens, explosieven en andere upgrades te geven. Ook is het mogelijk om een hitsquad in te roepen die voor jou vechten bij lastige rackets of locaties vol vijanden.
Andere functies van het weapon wheel zijn bijvoorbeeld het verkrijgen van auto's die je hebt vrijgespeeld of het afsluiten van het telefoonverkeer waardoor vijanden geen versterkingen kunnen inroepen.
99243

3. Karakters

Hoewel de gameplay wat tegenvalt heeft 2K Games wel erg goed gedaan op de karakters die in de game zitten. Zo is Lincoln Clay erg goed uitgewerkt en krijg je echt het gevoel dat je zijn verhaal kent vanaf het moment dat hij geboren is tot het moment dat jij de controle over hem overneemt.
Maar niet alleen Lincoln Clay is een karakter dat je beter wilt leren kennen. Ook de andere hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk interessant genoeg en mysterieus genoeg dat je meer over ze wilt weten. Zo is Cassandra aan het begin van de game een groot mysterie en blijft Vito de bad ass die we van Mafia II kennen.
Ook de bad guys zijn goed uitgewerkt. Sal Marcano is de typische smooth criminal die de touwtjes zo strak in handen heeft waardoor je bijna niet bij hemt komt en niks van hem afweet.
Behalve dat hij aan het hoofd van de Marcano familie staat en de stad met een ijzeren vuist regeert weet je vrij weinig van deze man. Ook de familie zelf is omhuld door mysterie. De luitenanten en capo's van de familie hebben ieder hun eigen karakter en district waardoor het totale plaatje zeer goed uitkomt.
99244

2. Muziek

Eén van de beste Mafia 3 features is de muziek die 2K en Hanger 13 hebben uitgekozen als soundtrack voor de moordtocht van Lincoln. Meer dan 100 jaren 60 tracks zijn zorgvuldig uitgekozen om Lincoln de nodige muzikale begeleiding te bieden. Nummers zoals Paint it Black, Little Less Conversation en Sitting on the Dock of the Bay schallen door de autospeakers en ondersteunen de missies.
De beste nummers in de game zijn ongetwijfeld de klassiekers zoals Soul Man, House of the Rising Sun en Born to be Wild. Voor een overzicht van de beste 10 nummers wijzen we je graag naar een andere special!
99245

1. Verhaal

Alle Mafia 3 features vallen bijna in het niets met het vette verhaal. Vanaf het eerste moment van de game heb je het gevoel dat je naar een documentaire aan het kijken bent over het leven van Lincoln. De campagne wordt in het begin vaak onderbroken voor een aantal flashbacks en flash forwards. Gedurende de game zullen er na het voltooien van missies steeds weer korte tussenfilmpjes getoond worden waardoor je meer uitleg krijgt over het verhaal.
De manier waarop dit verhaal wordt verteld zorgt er voor dat je echt een feeling krijgt voor Lincoln en al zijn mede- en tegenspelers. Het verhaal van de game is veruit het beste element van de gehele game en daarom onze nummer één!
Weten wat wij van het totaal plaatje vinden? Lees dan onze Mafia 3 review!
Mafia 3 is te spelen op PC, Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws