Lincoln Clay

Uteraard is Lincoln Clay het belangrijkste personage van alle Mafia 3 characters. In zijn vroege leven kwam Lincoln Clay terecht in een weeshuis.

Toen de stad dit huis sloot kwam hij op straat terecht en werd hij opgenomen door Sammy. Een zwarte man uit de Hollow. Alle criminele activiteiten die gaande zijn worden door Sammy gecontroleerd. Sammy zijn vrienden en familie worden voor Lincoln zijn nieuwe familie.

Lincoln heeft moeite met het vinden van zijn eigen plek en identiteit en daarom meldt hij zich aan voor het leger. In het leger probeert hij zijn bestaan een doel te geven. Nadat hij terugkomt in New Bordeaux valt hij al snel terug in zijn oude patroon.

Wanneer Sammy, de rest van zijn vrienden en familie in zijn bij zijn worden vermoord door Sal Marcano en de Italiaanse maffia draait Lincoln helemaal door en zweert hij dat hij Sal Marcano alles afpakt wat hij heeft opgebouwd. Nadat dit gebeurt, zie je pas echt wie Lincoln Clay is: een agressieve en zeer loyale man die enorm veel waarde hecht aan familie, trouw, en eer.

Lincoln Clay is dus de ultieme gangster zonder echte maffia familie.