Top 5 beste fantasy films op Netflix in 2015

Article
zondag, 19 april 2015 om 13:14
xgn google image
Met het succes van Harry Potter, Lord of the Rings en The Hobbit zijn fantasiefilms erg in populariteit gestegen. Heb jij zin om in een andere wereld te stappen? Dit is de top 5 beste fantasy films op Netflix.

5. Thor: The Dark World (2013)

Na de gebeurtenissen in the Avengers, gaat Thor opnieuw het gevecht aan met de wraaklustige Malekith. Het universum wordt ondergedompeld in duisternis en zelfs Odin en Asgard zijn niet opgewassen tegen deze vijand. Thor moet waarschijnlijk zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd aangaan die hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.
Thor: The Dark World is één van de vele superheldenfilms van Marvels, het origineel komt van de stripboeken. Thor is de god van de donder en zijn bekendste wapen is zijn bliksemhamer Mjölnir, die alleen door Thor gebruikt kan worden. Zijn geadopteerde broer Loki is zijn grootste vijand, maar voor deze film maakt hij een uitzondering.

4. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

De volgende film in de top 5 beste fantasy films op Netflix is E.T. Hoewel de film niet echt meer van deze tijd is, zal iedereen het wel kennen. Het jongetje dat voor de maan fietst, de vingers die elkaar aanraken en de uitspraak ‘E.T. go home’, we kennen het allemaal. Daarbij won de film vier Oscars bij de uitreikingen van 1982 en is het de oudste film in de top 5 beste fantasy films op Netflix.
Deze Steven Spielberg klassieker vertelt het verhaal van een buitenaards wezen dat zijn weg naar huis moet vinden. Wanneer de tienjarige Elliott het wezen E.T. tegenkomt, sluiten ze vriendschap. E.T. raakt al snel gewend aan het leven op aarde, maar hij krijgt heimwee. Bovendien tast de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan, maar ook die van Elliott.

3. Underworld (2003)

Selene is een vampier die al jaren samen met haar clan onder de mensen leeft. Ze is een zogenoemde ‘Death Dealer’ en heeft als taak om hun grote vijand ‘The Lycans’, weerwolven, uit te roeien. Ondanks dat Selene van plan is om er één te vermoorden, wordt ze verliefd op de weerwolf die ernaar verlangt de oorlog tussen vampiers en weerwolven te beëindigen.
In Underworld word je meegenomen in de wereld van vampieren en weerwolven en de eeuwenlange strijd tussen de twee. Underworld is een filmserie die inmiddels al vier delen heeft. De vijfde wordt dit jaar verwacht en er gaan geruchten over een zesde deel. Tot nu toe staan alleen de eerste en tweede fantasy films op Netflix.

2. Pan's Labyrinth (2006)

In 1944 verhuist Ofelia met haar moeder naar Noord-Spanje, waar ze haar keiharde stiefvader Kapitein Vidal ontmoet. De mysterieuze Vidal vecht met zijn leger tegen de rebellen die in het bos leven. In deze omstandigheden lijkt fantasie haar enige vriend en ontmoet ze ’s nachts een faun. Hij vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich moet bewijzen door drie opdrachten uit te voeren.
Pan’s Labyrinth zit vol met fantasiewezens en mysterieuze plekken. Terwijl de film als hoofdpersoon een kind heeft, is het beslist geen kinderfilm. Het heeft een donkere sfeer, bevat veel bizarre wezens en is een soort volwassen-versie van Alice in Wonderland. Deze film uit de top 5 beste fantasy films is zeker een aanrader.

1. Lord of the Rings: Fellowship of the Ring (2001)

Een eeuwenoude ring die jaren zoek is geweest, komt toevallig terecht bij Frodo. Tovenaar Gandalf vertelt hem dat het de ring is waar Sauron naar op zoek is. Samen met acht anderen gaat Frodo op avontuur om de ring voor altijd te vernietigen, maar dit gaat nog niet zo gemakkelijk.
Fellowship of the Ring is het eerste deel van één van de populairste trilogieën die we kennen. Het tweede deel is helaas niet te zien op Netflix, maar het derde deel kun je hier gelukkig wel bekijken. De film was zelfs zo populair dat er werd besloten om ook een filmtrilogie te maken van The Hobbit, het verwante verhaal. Zelfs voor iedereen die de films eigenlijk al gezien heeft, zal het goed nieuws zijn dat de Lord of the Rings films op Netflix te bekijken zijn, het is niet voor niets de nummer 1 in de top beste fantasy films op Netflix.
Even geen zin in fantasy films op Netflix? Check dan onze top 5 beste comedy films, de top 5 beste horrorfilms of de top 5 beste dramafilms op Netflix.

Populair Nieuws