Top 5 beste animatiefilms van 2020

Article
zondag, 20 december 2020 om 9:00
beste animatiefilms van 2020f1607596126
Het huidige kalenderjaar 2020 zal nou over het algemeen niet de boeken in gaan als beste jaar ooit en zeker niet op het gebied van cinematografie. Maar ondanks het feit dat er dit jaar veel werd uitgesteld, waren er ook gelukkig een aantal lichtpuntjes. En ook wat betreft animatiefilms kwam er stiekem best wat leuks uit. Wat zijn de vijf beste animatiefilms van 2020?

5. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

We beginnen dit jaaroverzicht lekker luchtig. Deze vierkante vriend is zo gek als een vis, woont in een ananas die in de zee en kwam recent met een nieuwe film. Helaas werd door corona ook de nieuwste SpongeBob film uitgesteld, maar Netflix speelde hier slim op in en nam de rechten over.
De 3D SpongeBob film zou in eerste instantie al deze zomer in de bioscoop komen, maar dankzij Netflix kwam Sponge on the Run gelukkig alsnog dit jaar uit. De film Sponge on the Run is een soort SpongeBob Origin Story. In de film zien we hoe SpongeBob samen met Patrick iedereen leert kennen en vervolgens gaan ze samen op een groots avontuur. Overigens was er in Sponge on the Run ook nog een rolletje weggelegd voor niemand minder dan Keanu Reeves.

4. Over the Moon

En voor de vierde plek moeten we naar een Netflix original. Op Netflix verscheen dit jaar nog een leuke film, namelijk de animatiefilm Over the Moon. De film is pas sinds eind oktober te zien op de populaire streamingsdienst, maar verdiende wat ons betreft zeker een plekje in dit jaaroverzicht. Over the Moon gaat over een dapper jong meisje dat het bestaan van de legendarische maangodin wil bewijzen. Hiervoor bouwt ze zelf een raket en gaat ze op een spannend avontuur. Of het gaat lukken is nog maar de vraag, maar een spannende zoektocht wordt het zeker.

3. Phineas and Ferb the Movie: Candase Against the Universe

Na twee Netflix films maken we een uitstapje naar Disney+. Op de derde plek staat de nieuwste film van Phineas and Ferb. Want ook hun brachten dit jaar een nieuwe film uit en wel de film Phineas and Ferb the Movie: Candase Against the Universe. Aan het begin van de film wordt de oudste zus van de twee broers, Candase ontvoerd door een stel aliens. Phineas and Ferb laten het daar niet bij zitten en besluiten naar de andere kant van het universum te gaan.

2. Onward

En van Disney gaan we naar een film die nog in het precorona tijdperk uitkwam. Eerlijk is eerlijk, de film Onward kwam in Nederland pas uit op 4 maart, dus het was wel erg op het randje maar ook dat telt natuurlijk gewoon.
De Disney-Pixar film gaat over twee elvenbroers die hun vader hebben verloren. Ze besluiten dat een goed moment te vinden om op ontdekkingsreis te gaan met de vraag of er enige vorm van magie bestaat in de buitenwereld.

1. Wolfwalkers

En tot slot komen we zijn we alweer aangekomen bij de nummer één. Op de eerste plek vinden we de film Wolfwalkers en het zou zomaar kunnen dat deze film je een beetje ontgaan is. De film kwam namelijk exclusief uit op Apple TV en was daarom voor veel mensen een beetje verstopt.
Maar verstopt of niet, de film was wat ons betreft wel de beste animatiefilm van het afgelopen jaar. In Wolfwalkers gaat oud-soldaat Bill Goodfellowe samen met zijn dochter Robyn het Wolfland in. De twee komen naar het Wolfland met maar één doel: het uitroeien van de laatste wolvenroedel. Goodfellowe hoopt dat zijn dochter op deze manier een beter leven zal krijgen, maar wanneer zijn dochter wordt gebeten door een wolf neemt het verhaal een onverwachte wending.

Populair Nieuws