Vijf bekende karakters die verschijnen in The Witcher serie op Netflix

Article
vrijdag, 20 december 2019 om 18:33
the witcher yenneferf1602145728
Vandaag is eindelijk The Witcher serie gelanceerd op Netflix. De show is niet gebaseerd op de games, maar dat betekent niet dat er een flink aantal overeenkomsten zullen zijn. Zo zullen deze gezichten in de serie je waarschijnlijk bekend voorkomen als je de games hebt gespeeld.
Uiteraard draait The Witcher serie op Netflix om Geralt of Rivia (Henry Cavill), de witharige monsterjager. De Witcher zelf staat dan ook niet in deze lijst, omdat het vanzelfsprekend is dat hij te zien is in de serie. Een aantal van zijn reisgenoten staan er wel in, te beginnen met...

Yennefer

Geralt of Rivia deelt tijdens zijn avonturen het bed met veel vrouwen, maar zijn hart is zonder twijfel veroverd door de tovenares Yennefer of Vengerberg (Anya Chalotra). Dat wil niet zeggen dat de twee lachend wegrijden richting zonsondergang, want ze kunnen veelal niet zonder en met elkaar leven.
Hoewel de twee vurige tijden hebben gekend in de games, lijkt het erop dat ze in de Netflix serie elkaar voor het eerst zullen ontmoeten. Zal het liefde op eerste gezicht zijn of zal het meteen beginnen met een intense confrontatie?
the witcher jaskierf1594275171

Dandelion

De beste vriend van Geralt is by far de bard Dandelion. Ten minste, als we de woorden van Dandelion zelf mogen geloven. De avonturen van Geralt of Rivia zijn vaak beroemd in de wereld van The Witcher en dat is allemaal te danken aan de uitgesproken bard, die de daden van zijn vriend niet onder stoelen of banken steekt.
Kijk alleen niet raar op wanneer je in de Netflix serie geen enkele keer de naam Dandelion tegenkomt. Omdat de show gebaseerd is op de boeken van Andrzej Sapkowski is ervoor gekozen om hem de Poolse naam te geven: Jaskier (Joey Batey). Liefhebbers van de zanger kunnen gerust zijn, want hij zal een prominente rol vertolken in The Witcher.
the witcher cirif1576852555

Ciri

In The Witcher-games speel je altijd met Geralt of Rivia, maar alleen in The Witcher III: The Wild Hunt werd er af en toe een uitzondering gemaakt. Op die momenten stapte je namelijk in de laarzen van de jonge en getalenteerde Ciri (Freya Allan).
De jongedame heeft blauw bloed door haar aderen stromen, want ze is de dochter van Emhyr var Emreis. Toch ziet ze Geralt eerder als een vaderfiguur, door de ongebruikelijk omstandigheden rond haar geboorte. Hoe dat is gekomen wordt waarschijnlijk duidelijk in de serie.
the witcher trissf1576852641

Triss

Yennefer is niet de enige betoverende tovenares die Geralt op zijn avonturen is tegengekomen. Zo was Triss (Anna Shaffer) zelfs zijn grote liefde ten tijde van The Witcher II en ook in The Witcher III probeert de roodharige sorceress tussen de lakens te kruipen van de monsterjager.
Waar de twee elkaar zullen ontmoeten in de serie op Netflix is niet helemaal duidelijk. Tovenaressen dienen vaak als adviseurs aan een hof of in het kasteel van een edelman, dus de kans is groot dan we Triss voor het eerst zien tussen een viertal dikke muren. Deze keer alleen niet met rood haar, maar gehuld onder bruine lokken.
the witcher mousesackf1576852688

Mousesack

Eén van de personen die Geralt al het langst in zijn leven kent is Mousesack, een druïde. Samen met de White Wolf groeide Mousesack op bij de witchers van de Wolf School, totdat er een slachtpartij plaatsvond tijdens een toernooi. De druïde was degene die Geralt hielp ontsnappen. Ook later in het leven komen de twee elkaar vaak tegen, onder andere in The Witcher III op het eiland van Skellige.
Het karakter zullen we in de serie waarschijnlijk tegenkomen aan het hof van Koningin Calanthe van Cintra, de grootmoeder van Ciri. Of hij opnieuw het leven van onze favoriete witcher moet redden, dat moet nog blijken.
Dit artikel is op 15 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws