De beste Apple iPads voor studenten in 2021

Article
zaterdag, 21 augustus 2021 om 15:00
Vandaag de dag kan je geen studie meer volgen zonder laptop. Wil je alleen helemaal compact te werk gaan en meer opties onder je vingertoppen hebben, dan kan je ook voor een tablet gaat. Dit zijn de beste Apple iPads voor studenten die je in 2021 kan scoren.

Apple iPad Pro

Op de hogescholen en tegenwoordig zelfs veel middelbare scholen is een laptop verplicht of een soortgelijk apparaat waarmee je programma’s kan draaien en aantekeningen kan maken. Een iPad is daar vandaag de dag een goede vervanger voor, omdat de tablets van Apple zich qua hardware steeds meer kunnen meten met een laptop. En dat geldt helemaal voor het vlaggenschip in de lijn, de Apple iPad Pro.
De gloednieuwe iPad Pro heeft namelijk de krachtige M1-chip gekregen, de processor die Apple zelf maakt. Met die chip kan je met gemak meerdere programma’s op de tablet draaien, waaronder zelfs zware apps als Photoshop of videobewerking. Volg je een opleiding waar je die programma’s veel gebruikt, dan is de Apple iPad Pro een inkoppertje. Dat komt ook dankzij het prachtige 11 of 12,9 inch grote XDR Liquid Retina display - afhankelijk van welk model je haalt. Op het scherm komen kleuren helemaal tot leven en zijn zeer accuraat, waardoor de iPad Pro zelfs goed genoeg is voor professionals. Tel daar features als een 120Hz refresh rate en hoogwaardige camera’s bij op en je hebt een multifunctionele krachtpatser.
Wil je je Apple iPad Pro helemaal als laptop gebruiken, dan kan je ook het Magic Keyboard erbij aanschaffen, waarmee je eenvoudig een toetsenbord eraan kan vastzetten. Qua accessoire kan je daarnaast ook de Apple Pencil gebruiken, waarmee je aantekeningen vliegensvlug kan maken en digitale kunstwerken kan schetsen. Het kost wat, maar met de iPad Pro haal je alles in huis waar de tablet-lijn van Apple toe in staat is.
screenshot 2021 08 17 114113f1629193383

Apple iPad Air

Ben je geïnteresseerd in veel features die de Apple iPad Pro biedt, maar heb je geen zin om de hoofdprijs voor het vlaggenschip te betalen? Dan is de Apple iPad Air een goede optie als tweede keuze. De nieuwste generatie van de iPad Air heeft namelijk meer overeenkomsten met de iPad Pro dan verschillen.
De nieuwe iPad Air lijkt op het eerste gezicht ook bijna op het topmodel, want de tablet heeft ook een Liquid Retina display. Het scherm heeft wel een minder sterke HDR-performance dan de Pro, maar bij je dagelijkse werkzaamheden zal dat niet snel opvallen. De Air is wel een fractie kleiner dan de iPad Pro, met een scherm van 10,9 inch.
Het grootste verschil tussen de iPad Air en het topmodel van Apple zit in de processor. Waar de iPad Pro namelijk gebruikmaakt van de M1 chip, heeft de iPad Air een A14 Bionic chip in de behuizing zitten. Nog steeds krachtig genoeg om alle programma’s te draaien, maar het verschil in snelheid zal vooral opvallen tijdens de meest zware apps. Volg je geen opleiding met foto- of videobewerking, dan zal dat alleen geen enkel probleem zijn. En accessoires als de Magic Keyboard en Apple Pencil zijn ook gewoon op de Air te gebruiken. Wil je dus veel geld besparen, dan is de Apple iPad Air voor de meeste studenten de beste optie.
screenshot 2021 08 17 114654f1629193684

Apple iPad Mini

Ondanks dat de iPad Air en de kleine versie van de iPad Pro met gemak in de rugtassen van de meeste studenten passen, zullen er waarschijnlijk alsnog velen op zoek zijn naar een tablet die nog een stuk kleiner is. Daarvoor de Apple iPad Mini natuurlijk de logische keuze.
Het nieuwste model van de Mini - alweer de vijfde versie in de lijn - weegt namelijk maar 300 gram en heeft een schermdiagonaal van 7,9 inch. Dat is dus drie inch kleiner en een stuk lichter tegenover de 460 gram van de iPad Air en Pro. De kleine tablet kan je dan ook letterlijk in elke tas kwijt en is een eitje om overal mee naar toe te nemen. Dankzij het formaat kan je de tablet ook gemakkelijk in je handen gebruiken en heb je niet altijd een bureau of tafel nodig.
Qua specificaties doet de Apple iPad Mini bovendien niet heel veel onder voor haar grotere broers. In de tablet zit namelijk een Bionic A12 processor. Een stapje terug ten opzichte van de A14, maar voor de meeste studenten nog steeds genoeg kracht om alle benodigde programma’s goed te kunnen draaien. Je hebt wel minder real estate op je scherm om mee te werken en je kan er geen Magic Keyboard op aansluiten, maar als je veel waarde hecht aan een compacte tablet, dan kan je geen verkeerde keuze maken met de iPad Mini.
screenshot 2021 08 17 113613f1631003849

Apple iPad (2020)

Met alle verschillende modellen die Apple in haar iPad-stal heeft, zou je bijna vergeten dat de techfabrikant ook nog een ‘normale’ iPad maakt. Zo heeft Apple vorig jaar nog een nieuw model gelanceerd met een A12 Bionic chip. De standaard iPad is qua specificaties en mogelijkheden dan ook een mooi compromis tussen de iPad Air en iPad Mini.
Met dezelfde processor als in de Mini, moet de normale iPad qua kracht zijn meerdere erkennen in de Air, maar heeft voor de meeste scholieren en studenten genoeg power voor alle werkzaamheden. Op de Apple iPad (2020) kan je bovendien gewoon de Magic Keyboard aansluiten en het nieuwe model heeft ook ondersteuning voor de Apple Pencil. Je kan de tablet op alle mogelijke manier dus gebruiken zoals je wil, of dat nu met je vinger, muis, toetsenbord of pen is.
Heb je daarnaast niet veel budget meer naast alle boeken en ander lesmateriaal dat je moet aanschaffen voor je opleiding, dan is de Apple iPad (2020) helemaal een goede keuze. De normale iPad is namelijk op afstand het goedkoopste model in de hele lijn, maar biedt voor de prijs veel meer dan ‘budget’ prestaties.