10 gameverfilmingen die we de komende jaren kunnen verwachten!

Article
zondag, 22 mei 2016 om 16:11
xgn google image
Er zijn al een al best wat games verfilmd in het verleden. Prince of Persia, Silent Hill en Max Payne zijn hier allemaal voorbeelden van. Deze films waren niet allemaal even goed, maar er komen nieuwe kansen aan! Er staan namelijk best wat gameverfilmingen op de planning!
De komende jaren staan er dus een hoop films te wachten, die voor veel gamers een feest der herkenning zullen zijn. Welke dat zijn lees je in de 10 toekomstige gameverfilmingen!

Splinter Cell

Er zit er ook een film aan te komen van de franchise, waarin de black ops agent Sam fisher de hoofdrol speelt. Inderdaad, Splinter Cell verschijnt op het witte doek! De Splinter Cell serie is al wijd en zijd bekend om de games, waarbij je met behulp van moderne tools, zo geruisloos mogelijk missies afhandelt.
Over de film is nog niet veel bekendgemaakt, aangezien hij nog steeds in ontwikkeling is. Wel is het al duidelijk dat Tom Hardy de hoofdrol zal gaan spelen in de film over de games.
De globale streefdatum voor het project is ergens in 2017, dus het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we wat over de film te horen krijgen.

Shadow of the Colossus

Enorme mythologische beesten beklimmen, zijn zwakke plek vinden om hem vervolgens uit te schakelen, dat is de game Shadow of the Colossus in het kort. Klinkt erg episch en dat was de game ook. Deze setting leent zich uitermate voor een film.
Het verhaal van de film is dan ook gelijk aan de verhaallijn in de game. Het gaat over een jongen genaamd Wander, die zijn dode geliefde weer tot leven wil wekken. Hiervoor moet hij enorme stenen monsters zien te verslaan.
Een exacte datum waarop de film uitkomt is nog niet bekendgemaakt.

Metal Gear Solid

De Playstation games van Metal Gear zijn al meer dan 20 jaar een begrip. Er zijn al zoveel toffe games uitgekomen voor verschillende generaties consoles, dat Metal Gear zijn eigen film verdient!
Het verhaal van De Metal Gear Solid film is gebaseerd op de Metal Gear Solid game uit 1998. Onder leiding van Fox-hound vond er samen met de genetically-enhanced Next-Generation Special Forces unit een opstand plaats, tijdens een geheime millitaire proef op het Shadow-Moseseiland.
Op dit eiland worden er nucleaire wapens ontmanteld en de controle over de nieuw ontwikkelde Metal Gear Rex wordt overgenomen door de groep. Zij dreigen met dat zij van Amerika Big Boss terug willen zien. Roy Campbell doet een beroep op de inmiddels gepensioneerde Solid Snake, om het eiland te infiltreren, om deze situatie een halt toe te roepen.

Sly Cooper

De kleine wasbeerdief die je kunt kennen van de games van Sony krijgt ook een verfilming in 2016. Inderdaad, we hebben het over Sly Cooper! Van de games zijn we gewend dat ze wat cel-shaded zijn vormgegeven, maar in de film krijgt de meesterdief een wat realistischer uiterlijk.
De film gaat over hoe het wasbeertje opgroeit en erachter komt dat hij in een familie van meesterdieven zit. Het avontuur begint, wanneer het boek met de familiegeheimen in de handen van Clockwerk dreigt te vallen. Dit is een Russische uil die het niet zo goed met de familie voor heeft.
De film van Sly Cooper kunnen we ergens in 2016 verwachten, een exacte datum is nog niet bekend.

Resident Evil The Final Chapter

Resident Evil The Final Chapter is naast de reeks games, ook bekend van de sciencefiction horror films. Er zijn er maar liefst 5 gemaakt en in 2017 komt er weer één. Het is de bedoeling dat dit zesde deel de afsluiter wordt van de serie.
In de film staat de mensheid op zijn achterste benen en Wesker heeft Alice verraden in Washington D.C.. Alice moet terug zien te komen naar Raccoon City, om de Umbrella Corporation te stoppen. Zij willen met een laatste aanval een einde maken aan alle overlevenden van de Apocalyps. Zal ze de mensheid kunnen redden?
De film wordt ergens in 2017 verwacht.

Tomb Raider

De games van Tomb Raider kregen afgelopen tijd een reboot, met de gelijknamige game en Rise of the Tomb Raider. Waarom niet met de film? De vorige twee films van Tomb Raider met Angelina Jolie werden nou niet echt geweldig ontvangen, door zowel critici als het publiek. Het is daarom tijd voor een nieuwe Tomb Raider en die komt er dan ook aan.
Alicia Vikander is gekozen voor de rol van jonge Lara Croft, deze actrice heeft in Hollywood inmiddels haar sporen verdiend met films als The Danish Girl en Ex Machina. Verder was haar rol in The Man from U.N.C.L.E behoorlijk vermakelijk. Het lijkt dan ook een goede keus te zijn om deze Zweedse schone de rol van Lara Croft te laten spelen.
De reboot film van Tomb Raider wordt ergens in 2017 verwacht. We gaan er maar van uit dat de reboot van de film franchise net zo goed gaat als de reboot van de game franchise, want de film is gebaseerd op het verhaal van Rise of The Tomb Raider.

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed is één van de meest bekende gamefranchises van de afgelopen jaren. De gamereeks is al lekker aan de weg aan het timmeren, met tal van games en DLC die in de loop der jaren van de reeks zijn gemaakt.Onlangs konden we aan de slag met de Jack the Ripper DLC, waar we in onze review positief over waren.
Het is inmiddels duidelijk dat er dit jaar geen Assassin’s Creed game verschijnt. Dit betekent niet dat er niets van de franchise op de planning staat. Er komt zowaar een film van de action adventure gamereeks!
Het verhaal draait om Callum Lynch, die door revolutionaire technologie de avonturen van zijn voorouder Aguilar kan beleven. Deze leefde in Spanje, in de vijftiende eeuw. Hij komt erachter dat hij afstamt van de geheime en mysterieuze groepering the Assassins, en vergaart hierdoor belangrijke informatie en vaardigheden, zodat hij het kan opnemen tegen het machtige, onderdrukkende bedrijf Templar.
De rol van Callum Lynch is weggelegd voor Michael Fassbender, die eigenlijk altijd garant staat voor toffe films. Verder zien we ook de prachtige Marion Cotillard terug in de aankomende film en heeft de onnavolgbare Jeremy Irons ook een grote rol in Assassins Creed.
Genoeg reden om 5 januari 2017 in je agenda te zetten, lijkt ons.

Angry Birds

De games van Angry Birds is uitgegroeid tot een ongekend succes. De franchise is zo gegroeid, dat je ze van meer dan alleen het spel kunt kennen. T-shirts, broodtrommels, speelgoed, je kunt het zo gek niet bedenken of er is merchandise van deze rare vogels. Het wordt nu dan ook hoogtijd dat ze hun eigen film krijgen!
De film gaat over Red, Chuck en Bomb, die in een klein paradijs voor ongevleugelde vogels wonen. Wanneer doorkrijgen dat de groene varkens hun land betreden, zullen de Angry Birds samen moeten werken om te onderzoeken wat hun snode plannen zijn.
De film Angry Birds komt uit in mei 2016!

Warcraft

De Warcraft serie is ongekend populair. Over de hele wereld zijn er na al die jaren nog een hoop mensen die zich dagelijks vermaken met de alom bekende MM ORPG. Een logische stap voor de franchise om het verhaal in de vorm van een film te gieten.
In november kwam de eerste officiële trailer van de film uit en deze ziet episch en veelbelovend uit. Ook doet de trailer vermoeden dat we spectaculaire veldslagen kunnen verwachten! De Warcraft film gaat over The Alliance en de Horde die in conflict met elkaar zijn, voornamelijk het menselijke ras en de orks hebben met elkaar aan de stok. Het belooft in ieder geval een behoorlijk spektakel te gaan worden, als we de trailers moeten geloven tenminste.
De film draait 2 juni 2016 in de bioscoop.

Uncharted

Nathan Drake is klaar met zijn avonturen op de PlayStation, maar het avontuur is nog niet helemaal voorbij. Als het aan Sony ligt, gaan we nog veel meer van Nathan zien. Maar niet in gamevorm dit keer, nee, Nathan krijgt volgend jaar zijn eigen film! Hoewel we nog niet zoveel weten van de aankomende Uncharted film weten we al wel wat van het verhaal.
In de aankomende Uncharted film gaat Nathan namelijk op zoek naar El Dorado. Hij komt de schat op het spoor nadat hij een gouden beeld heeft gevonden dat waarschijnlijk uit de mythische gouden stad komt.
Hoewel we nog niet weten wie de rol op zich gaat nemen, lijkt het zeker te zijn dat er volgend jaar een nieuwe Uncharted film zal komen. De release van de film zou op 29 juni 2017 moeten zijn.

Populair Nieuws