10 goede films 2017 - Deze mag je niet missen!

Article
vrijdag, 17 november 2017 om 12:35
xgn google image
We hebben tien goede films 2017 op een rijtje gezet. Dit zijn een aantal klappers die dit jaar een goede impressie hebben achtergelaten. Kies er één uit en begin met kijken!

Blade Runner 2049

We beginnen deze lijst van goede films 2017 met het vervolg op een echte cultklassieker: Blade Runner 2049.
Blade Runner 2049 diept de wereld van Blade Runner uit en weet hetzelfde mysterieuze sfeertje neer te zetten gezien in het origineel. We volgen Agent K (Ryan Gosling) die door verschillende gebeurtenissen het pad kruist met voormalige Blade Runner Deckard (Harrison Ford). Blade Runner 2049 is geen sciencefiction actiespektakel, maar een film die je laat nadenken.
Naast het interessante verhaal is de film verder een lust voor het oog. De shots kunnen gezien worden als kunstwerken voor op je muur. Al deze punten worden uitgelicht in onze Blade Runner 2049 review. Naar onze mening moet elke fan van de originele Blade Runner zich wagen aan dit futuristische avontuur!
121685

Stephen King's IT

Ben je een echte horrorfanaat? Dan kan de nieuwe IT adaptatie niet ontbreken uit de lijst met goede films 2017. In 1990 zagen wij de eerste adaptatie van Stephen King's populaire boek. De IT miniserie was een groot succes, maar houdt tegenwoordig minder stand. Het was tijd om IT naar het witte doek te brengen voor een geheel nieuwe generatie!
IT focust zich op slimme wijze alleen op de eerste helft van het iconische boek: de kinderen. In ruim twee uur scheppen wij een band met de leden van de Losers' Club. De film is niet rechtstreeks horror, maar bevat een goede mix van spanning, humor en een mysterie dat moet worden opgelost. IT legt de focus op de angsten van elk kind en dit werkt enorm effectief.
Deze angsten worden veroorzaakt door Pennywise the Dancing Clown (Bill Skarsgård). Pennywise is sluw, angstaanjagend en bevat ook de benodigde sadistische humor. IT is een geslaagde Stephen King adaptatie en bevat alleen de eerste helft van het verhaal. Voor nu is het afwachten op het vervolg: IT Chapter 2 (2019).
121690 3

Thor: Ragnarok

Ondertussen is het superheldengenre zo groot dat we deze niet konden weglaten uit de lijst van goede films 2017. Marvel Studios heeft dit jaar een aantal toppers neergezet, maar niks zo uniek als Thor: Ragnarok.
De derde film van de god van de donder gooit het roer helemaal om en geeft ons een volledige komedie. Erg riskant, maar het eindresultaat mag er wezen. Thor: Ragnarok is niet alleen hilarisch, maar bevat ook de meest gave actiescènes die we van Thor hebben gezien. Daarnaast kan de Hulk eindelijk praten, wat ervoor zorgt dat ook het groene monster komische gesprekken kan voeren en een genot is om naar te kijken.
In onze Thor: Ragnarok review lees je waarom dit avontuur een achtbaan is om te beleven. Thor: Ragnarok heeft verder een onverwacht eind met een mooie opzet naar de volgende film: Avengers: Infinity War (2018).
121693

Stronger

Wil je een film die je niet alleen weet te raken, maar ook inspirerend is? Dan zit je hier goed. De film Stronger wist dit allebei te doen en verdient daarom een plekje op de lijst van goede films 2017.
Stronger is het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman die tijdens de Boston Marathon aanslag in 2013 beide benen verloor. Stronger toont zijn revalidatieproces en hoe hij letterlijk en figuurlijk weer op de been moet komen. Ondertussen zien we ook dat hij steeds meer publiciteit begint te krijgen als overlevende van de aanslag. Maar hoe gaat iemand met deze publiciteit om? Wil Jeff Bauman wel in de spotlight gezet worden?
Stronger is humaan en bevat tegen het eind wat inspirerende speeches. Een film die sterk in zijn schoenen staat en een echte aanrader is voor de drama liefhebber.
121695 1

John Wick 2

Een goede actiefilm kan een diepe indruk achterlaten. Hieronder valt de eerste John Wick, een film die velen wist te verrassen. Het vervolg gooit er nog een schepje bovenop en trakteert ons op een volledig actiespektakel!
De actiescènes die John Wick 2 voorschotelt zijn om van te smullen. Vol bloed en gaaf stuntwerk weet de tweede John Wick film hetzelfde niveau aan te houden als het origineel. De wereld van de huurmoordenaars wordt uitgediept en we zien ook hoe deze internationaal te werk gaan. De film was zo'n succes dat ook een derde John Wick film in de maak is.
Koppel een interessant verhaal aan de meest krankzinnige actiescènes en je hebt een film die je absoluut niet mag missen. John Wick 2 laat je hart sneller kloppen!
121712 2

5. Baby Driver

We beginnen deze top vijf goede films 2017 met een unicum, namelijk Baby Driver. Regisseur Edgar Wright trakteert ons op een film met actie, humor en heerlijke muziek.
Het verhaal van Baby Driver is niet baanbrekend, maar het is de uitvoering die telt. Een jongen genaamd Baby (Ansel Elgort) probeert uit de criminele wereld te stappen terwijl hij verliefd wordt op een mooie dame. Wat de film zo uniek maakt is het gebruik van muziek. Niet alleen zorgt muziek voor een heerlijke sfeer, maar het is ook een onmisbaar kenmerk uit Baby Driver.
De actiescènes die Baby Driver presenteert zijn namelijk voor het grootste gedeelte gemonteerd op de muziek. Op de beat van de muziek gebeuren er verschillende handelingen op het scherm. Van een motorkap dichtklappen tot het herladen van een pistool. Laat muziek je de weg leiden en ervaar Baby Driver zo snel mogelijk.
121724

Coco

Disney/Pixar weet het meeste indruk te maken met hun originele animatiefilms. Coco wist genoeg indruk te maken om op de lijst van goede films 2017 te komen. Een film waarvan je aanvoelt dat die met passie is gecreëerd.
Coco speelt zich af op Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag ter ere aan de doden. De jonge Miguel heeft een passie voor muziek en wil net als zijn idool muzikant worden. Uiteindelijk bevindt Miguel zich in de wereld van de doden, waar hij herenigd wordt met overleden familieleden. Samen moeten ze een manier vinden om Miguel terug te brengen naar het land van de levenden.
Coco is niet alleen een leuk avontuur, maar weet ook emotioneel te raken. De film bevat volwassen thema's over het leven in het hiernamaals en hoe belangrijk familie is. In onze Coco review gaven we de film dan ook een hoog cijfer.
Coco heeft het allemaal: heerlijke muziek, genoeg verrassingen, een leuk avontuur en een emotionele conclusie. Coco is animatie op zijn best. Een film voor iedereen!
121760

Logan

We zijn alweer aangekomen bij de top drie goede films 2017. We gaan door in de wereld van superhelden. Ditmaal geen komedie als Thor: Ragnarok, maar een diepe drama met een oude Wolverine in de hoofdrol. Dit verhaal komt rechtstreeks uit de comic: Old Man Logan. Zelfs de titel van de film, Logan, is een eerbetoon naar dit verhaal en het originele stripboek.
Logan speelt zich af in de toekomst waar een oude Wolverine aan het zorgen is voor Charles Xavier. De twee oude vrienden hebben alleen elkaar, totdat een mysterieus meisje, genaamd Laura, op hun pad komt. Deze jonge mutant wordt achterna gezeten door de overheid en het is aan Wolverine om haar te beschermen.
Logan legt voornamelijk de focust op de familieband die Wolverine, Charles en Laura weten te creëren. Verder is dit de eerste Wolverine film die volledig losgaat in de actiescènes. Met de metalen klauwen van Wolverine worden lichaamsdelen doorboord en ledematen eraf gehakt.
Logan is een serieuze drama met een emotionele conclusie. Een waardige afsluiter voor Hugh Jackmans 17 jaar durende carrière als Wolverine.
121820

Get Out

Get Out is een film die niet kon ontbreken tussen de lijst van goede films 2017. Een perfecte combinatie van horror, spanning en een klein beetje humor. Get Out bevat het hele pakket voor een vermakelijke avond.
In Get Out volgen we Chris die voor de eerste keer de ouders van zijn vriendin, Rose, gaat ontmoeten. Toch is er een probleem; de ouders van Rose weten niet dat Chris een Afro-Amerikaan is. Vanaf het punt dat Chris de ouders van zijn vriendin ontmoet kan het mysterie van start gaan. Wat klopt er niet aan dit gezin?
Get Out is niet onwijs eng, maar de spanning en onheilspellende sfeer die langzaam wordt opgebouwd is absoluut ongeëvenaard! Vanaf het moment dat Chris bij het huis van de ouders van Rose aankomt voel je dat er iets mis is. Het mysterie dat volgt is interessant en onwijs geniaal uitgevoerd. De film gaat ook aan de haal met thema's als racisme en vooroordelen.
We raden aan om geen trailers van Get Out te kijken en de film gewoon een kans te geven. Op deze manier zul je flink verrast worden!
121824 4

War For the Planet of the Apes

We sluiten de lijst van goede films 2017 af met War For the Planet of the Apes. Een film met apen in de hoofdrol, maar die toch onwijs menselijk overkomt.
Ondanks dat de titel 'war' in de naam heeft staan moet je geen groot actiespektakel verwachten. De film focust zich meer op de innerlijke oorlog van Caesar en zijn rol als leider. In War For the Planet of the Apes bevinden de apen zich op een dieptepunt en worden aan hun lot overgelaten. De film bevat verbazingwekkende CGI. De apen hebben er nog nooit zo echt uitgezien.
War For the Planet of the Apes is een mooie afsluiter van deze nieuwe Planet of the Apes trilogie. Als de kwaliteit net zo hoog blijft als de vorige drie delen, krijgen wij nooit genoeg van deze apen!

Goede films 2017 - Jullie mening?

Dit waren enkele goede films van dit jaar. Wat vinden jullie de beste films van 2017?
Welke films hebben jullie in de bioscoop gezien en welke zijn overgeslagen? Laat het hieronder weten in de reacties.

Populair Nieuws