Xbox maakt Fallout-game gratis om de serie te vieren

News
vrijdag, 12 april 2024 om 16:30
fallout 3f1619435760
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Fallout-serie deze week op Prime Video is verschenen. De serie, gebaseerd op de succesvolle gelijknamige game-franchise, biedt een nieuw verhaal, maar met heel veel bekende elementen uit de door een kernoorlog verwoest Amerika.
Microsoft moet die release natuurlijk vieren, aangezien Bethesda, de maker van Fallout, onderdeel is van de grote Microsoft familie. Daarom kunnen alle Xbox gamers vanaf nu Fallout 76 gratis spelen als onderdeel van de FreePlayDays. Waar dit meestal alleen een weekeinde is, kan Fallout 76 een stuk langer gespeeld worden: tot dinsdag 18 april. Dat geeft je dus bijna 1,5 week de tijd om de online wereld van Bethesda's meest recente Fallout-game te (her)ontdekken.

Niet alleen Fallout bij Free Play Days

Hoewel de meeste aandacht misschien uitgaat naar Fallout 76, is dat niet de enige game die dit weekeinde gratis te spelen is. Ook PGA Tour 2K23 and Classified France ’44 zijn dit hele weekeinde, tot maandagochtend, gratis te spelen. Voor deze twee games geldt wel dat je een actief Xbox Game Pass Core of Xbox Game Pass Ultimate abonnement moet hebben.
PGA Tour 2K23 is een realistisch ogende golf-simulaite game waarin je de PGA Tour kan volgen over een groot aantal gedigitaliseerde versies van echte golfbanen. Bekende namen als Payne's Valley, Pebble Beach Golf Links en Riviera Country Club komen langs. Ook een tiental courses van de TPC, de Tournament Players Club network, wordt bezocht. Je speelt als mannelijke en vrouwelijke pro, met bekende namen als Tiger Woods, of bouw je eigen speler uit in MyPlayer. Gen zin in de standaard golf courses? Dan kan je zelf aan de slag in de Course Designer.
Classified France '44 is en heel ander slag game. In deze turn-based game doorleef je de maanden in bezet Frankrijk in aanloop naar D-Day, de dag waarop de geallieerden hun grote bevrijdingscampagne begonnen. Kan je de Duitse oorlogsmachine voldoende ontregelen om de landing in Normandie tot een succes te maken? Wij reviewden de game eerder en gaven de hem een verdiende 7,5. De game brengt broodnodige vernieuwing in het turn-based genre, mede door het gebruik van Moraal en Stealth. Classified: France '44 is zeker de moeite van het uitproberen waard en dat kan nu mooi tijdens de Free Play Days.
Voor dit weekeinde zijn de volgende games dus beschikbaar voor Xbox Game Pass Core en Xbox Game Pass Ultlimate abonnees:
Voor alle spelers (dus ook niet-Game Pass abonnees) is deze game nog meer dan een hele week te spelen:
Wie na het spelen tijdens het event nog verder wil spelen kan de drie games nu met korting aanschaffen in de MS Store. Het Free Play Days event is al gestart en duurt nog het hele weekeinde, dus start snel je downloads!

Populair Nieuws