Door WhatsApp update zijn gesprekken nu altijd te muten

News
dinsdag, 27 oktober 2020 om 13:00
whatsappf1587666674
Word je ook gek van die ene groepsapp of van die ene gast die maar blijft appen? WhatsApp heeft daar nu de oplossing voor, in de nieuwste WhatsApp update kun je een gesprek definitief dempen. Het gesprek wordt zo gedempt en er komen geen nieuwe notificaties meer van binnen, zonder dat je de groep hoeft te verlaten of de persoon moet blokkeren.

Hadden we niet al zoiets?

Whatsapp, het dochterbedrijf van Facebook, brengt deze nieuwe functie naar buiten via haar eigen Twitter-account. Momenteel bestaat er al zo’n vergelijkbare optie, alleen tot nu toe kon je kiezen uit: 8 uur, 1 week of 1 jaar. Een 'heel jaar' gaat verdwijnen en 'altijd' komt ervoor in de plaats.

Nog even geduld

Momenteel moet je dus in het ergste geval elk jaar opnieuw een gesprek dempen, maar dit is straks verleden tijd. De ‘always-mute’ functie is straks beschikbaar bij de nieuwe update, wanneer deze update beschikbaar wordt is momenteel nog niet bekend. Nog heel even geduld hebben dus.

Nog meer nieuwe functies op WhatsApp

Het is niet de eerste nieuwe functie die WhatsApp de laatste tijd toevoegt. Vorige maand maakte WhatsApp ook al bekend dat het eindelijk de geliefde functie krijgt van Snapchat en Instagram. Op Instagram en Snapchat is het de gewoonste zaak dat foto’s en video’s na een x periode weer verdwijnen. Maar het lijkt er sterk op de WhatsApp binnenkort ook deze functie krijgt. Hiermee kan je in een WhatsApp gesprek een foto of video naar iemand sturen het bericht automatisch na een x aantal seconde weer laten verdwijnen. Daarna ziet de ontvanger alleen nog staan ‘dit bericht is verwijderd’.
Waar de ‘always-mute’ functie al officieel is aangekondigd, moeten we op de Insta/Snapchat functie waarschijnlijk iets langer wachten. Deze functie is door WhatsApp nog niet officieel aangekondigd, maar uitgelekt door mensen die de betaversie van WhatsApp gebruiken.

Populair Nieuws