Voormalig F1-coureur: "Vervang Perez met Norris bij Red Bull"

News
donderdag, 15 juni 2023 om 9:30
max verstappen lando norris gp spanje 2023f1686814048
Hoewel Sergio Perez goed aan het seizoen begon, heeft de Mexicaan nu wat mindere weekenden achter de rug. Volgens voormalig F1-coureur Johnny Herbert doet Red Bull Racing er goed aan Perez te vervangen met Lando Norris.
Na de Grand Prix van Azerbeidzjan leek het erop dat Sergio Perez de strijd aankon met Max Verstappen voor de titel dit jaar. Maar de Nederlander heeft sindsdien zijn klasse laten zien en Perez heeft juist een reeks mindere weekenden gehad. In Miami werd hij overklast, in Monaco crashte hij in Q1 en in Spanje viel hij ook al vroegtijdig uit in de kwalificatie.
Volgens Johnny Herbert wordt het voor Red Bull Racing dan ook tijd om alvast te gaan kijken naar een andere coureur, als ze Verstappen op het scherpst van de snede willen houden. Dat zegt de voormalig F1-coureur in gesprek met OLBG. Lando Norris zou daarbij de ideale kandidaat zijn.

“Hij heeft wel een langlopend contract met McLaren en ik weet niet of hij een clausule heeft waarmee hij kan vertrekken. Ik denk dat het een goede zet zou zijn voor Red Bull om Norris te halen. Het zou positiviteit toevoegen aan het team en ik denk dat hij meer dan in staat is om met alles om te gaan.”

Is Norris een reële optie?

Als Red Bull Racing voor Norris gaat, dan zou dat niet zo vreemd zijn. Het team was namelijk al eerder geïnteresseerd in de coureur, voordat hij besloot om zijn contract bij McLaren te verlengen.
Aan de andere kant heeft Sergio Perez nog wel een contract bij Red Bull tot het einde van 2024. Daarnaast is het team er natuurlijk meer fan van om haar eigen coureurs te promoten naar het topteam. Zo zou Perez mogelijk ook concurrentie kunnen krijgen van Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo of Liam Lawson.

Populair Nieuws