Voice actor roept op tot boycot Bayonetta 3

News
zondag, 16 oktober 2022 om 12:30
bayonetta 3f1657721529
Bayonetta 3 staat op het punt om uit te komen, maar het lijkt erop dat niet alles binnen de ontwikkeling even vlekkeloos is gegaan. Een Bayonetta voice actor roept namelijk op tot een totale boycot van de game!
En het is niet zomaar iemand die aan de bel trekt. De originele stem van Bayonetta zelf, stemactrice Hellena Taylor, is degene die aan de bel trekt omtrent de Bayonetta 3 release. In een video kondigt ze aan dat zij ditmaal niet te horen zal zijn als het bekende vrouwelijke personage in het derde deel. Dit omdat ze volgens haar een 'immoreel' bedrag kreeg aangeboden om de stem in te spreken.

Boycot Bayonetta 3 om 'immoreel' aanbod voice actor

Ontwikkelaar Platinum Games bood haar 4000 dollar aan om de stem van Bayonetta voor de volledige game in te spreken. Ook zou ze verder geen percentage van de winst krijgen als de game eenmaal uit is. Taylor zegt vervolgens in haar tweet dat de gehele Bayonetta franchise al meer dan 450 miljoen dollar opgebracht heeft en dat het aanbod dat haar is gegeven daardoor 'legaal maar beledigend' is.
Om die reden roept de voice actor nu op om Bayonetta 3 in zijn geheel te boycotten, om zo de keuze van Platinum Games te straffen. In plaats daarvan roept ze op om het aankoopbedrag te doneren aan een goed doel naar keuze. Een lastige tweestrijd voor fans, want het derde deel in de Bayonetta serie lijkt wederom een hele strakke hack and slash game te worden.